Valborg

Publicerat: 2011-04-30
Klockan: 21:32:05

och här hemma på Looovestaigen är det lugnt :) Vi har fikat med Peter och annars har vi bara slappat! Dagen tillära hade Ellie på sig finkläder, sötnöt ♥



Hoppas att ni får en trevlig Valborg! Hej svejs

Fredagsbestyr..

Publicerat: 2011-04-29
Klockan: 22:48:21

Idag har dagen rullat på ganska snabbt, det borde finnas fler timmar på dygnet ;-)

När älsklingen kom hem från jobbet idag så åt vi Varmamackor med köttfärs och ost med en god sallad till, Lillskruttan fick sin mat och sen åkte vi till BVC för att träffa doktorn, det var dags för 6 veckors koll, lite i förväg men annars hade vi fått vänta så länge!

Vårt lilla hjärta växer så det knakar och nu är hon hela 56 cm lång och väger 4400 g :) Det är så kul att se hur hon utvecklas, hon "hänger med" och har börjat le jätte mycket ♥



♥ Det finns mycket att fundera på när man är liten ♥


Efter hennes läkarbesök var det min tur. I år har jag äntligen fått "tummen ur" och fixat så att jag får riktiga mediciner för mina allergibesvär, så nu hoppas jag på att inte behöva åka in akut i år för att jag inte kan andas när allt täpper igen!

Doktorn ändrade mina astmamediciner fram tills hösten, Istället för att ta pulmicort morgon och kväll och Bricanyl VB så ska jag ta Cymbicort (som är en kombination av de båda) morgon och kväll, han satte dessutom in allergitabletter plus att jag fick en "akut" medicin som jag alltid ska ha med mig ifall det täpper igen så att jag inte kan andas! Skönt att vara uppgraderad, astma/allergi/förkylning är inte en bra kombination!

Han ville även kolla om mitt blodtryck är tillbaka på det normala efter gradiviteten, men det var det inte.Han tyckte fortfarande att det var lite tidigt för att kunna göra något, så jag ska tillbaka om 6 veckor, om det fortfarande är lika lågt så kommer dom göra en utredning! 

Nog pratat om doktorer och mediciner! Nu på kvällen fick jag ett ryck och ville baka bullar. Blev hälften vanilj och hälften kanel, mumma!



♥ Sist men inte minst vill jag återigen säga GRATTIS till Sanna som fyller 25 år idag

3:e gången gillt...

Publicerat: 2011-04-28
Klockan: 21:39:37
Puh suck och stön vilket krångel. Har suttit på Försäkringskassans hemsida för att fylla i föräldraledigt för Maj/Juni/Juli & Augusti, sidan laggade så på 3:e försöket gick det :) Nu är det klart iallafall!

Tänkte inte berätta så mycket mer om dagen än att Ellie fick ett paket med posten idag av Fredriks Faster, måste bara slänga in en bild, det var så sött :)



Lilla hjärtat ligger och sover nu, men jag är helt säker på att hon vaknar närsomhelst för snart ringer matklockan!

Sneaky peak....

Publicerat: 2011-04-27
Klockan: 23:08:57

Hej på er :)

Just nu ser det ut som ett bombnedslag i vårt kök, det ligger saker överallt (på denna bild har jag ändå städat) Känns som att jag har suttit på samma ställe hela dagen för att fortsätta pyssla med Ellies Dopinbjudningar, dom måste skickat ut i god tid efter som att dopet är mitt i semestern. Så nu är det bara att jobba på!

Här är en bild på avstånd (Ni ser redan nu för mycket) men kan inte låta bli att ge alla nyfikna (speciellt Lingongullets extra mormor) en liten sneaky peak ;-)

                                          


Kusinvitamin kallar Ellie för Lingongullet, det ska bli jätte spännande att få höra vad Ellie kommer få för nickname, alla vi har ju våra namn tex: Flisan,Skorpan,Kompis,Skalman,Ariel,Plupp,Trulsa mm.

För vi kan väl inte gå på stan och ropa Lingongullet? Hi hi ♥

 

Update...

Publicerat: 2011-04-26
Klockan: 17:15:09
Här kommer en liten uppdatering, det går några dagar emellan, men är det full rulle så är det ;-)

Här hemma på Loovestaigen har det varit fullt hus. Fredrik åkte och jobbade hela påskhelgen och då kom Skorpan upp, vi fick lite egen myspys tid och sen kom även mikaleeela- snacka om girltime :)

Inte nog med det så har ju Elin vara hemma på påsklov. Sara och "Appo Danne" har också varit i Dalarna, Danne fick följa med på ett BVC besök, vilket jag tror att han uppskattade :) Finns även en skön bild på när Danne ska byta blöja på Ellie (kan ju avslöja att det inte gick så bra) men den bilden är VIP only :P Dagarna har varit fulla med skratt och mys med alla goá människor!  

Igår återgick vi till det normala här hemma då både Fredrik och Thomas kom hem, så nu känns det som vanligt igen :) Igår åkte jag och Peter och storhandlade på Willys, det var trevligt att komma iväg och snacka lite skit på vägen!

Idag har vi haft besök av 2 väldigt betydelsefulla kvinnor i mitt liv, dom ville se lilla prinsessan och träffa oss! Ellie fick en söt prinsessfotölj, och vi fick vackra blommor och en varsin bok: Underbara mamma/pappa!



Fotöljen var jätte söt och jätte mjuk, tror Ellie kommer att älska den när hon blir större :) Nej nu ska jag laga mat och sen ska hela familjen åka ner till kyrkogården!


STORT GRATTIS till Emma och Peter som tidigt imorse fick en liten Amanda!
Hon är så fin, det ska bli jätte kul att träffa er när ni kommer hem :) 



♥Idag är det 3 år sedan en alldeles fantastisk människa lämnade oss,
 en väldigt älskad och saknad människa ♥

Glad Påsk

Publicerat: 2011-04-22
Klockan: 13:07:39
Igår firade vi lite påsk här hemma på Loovestaigen, fredrik åker och jobbar över påsken så skärtorsdagen blev den dagen vi valde att fira lite påsk :)



Vi åt en jätte trevlig Påskmiddag tillsammans med Peter, blev även lite kaffe och kortspel :) 



Här är vårat egna fina lilla påskägg, som blev 1 månad gammal igår, hon växer så det knakar ♥

Nu ska mysa och njuta av att finaste Skorpan är här. Hoppas ni får en trevlig påsk! Kraaam

Gårdagen...

Publicerat: 2011-04-20
Klockan: 15:19:25
Försvann snabbt med fortsatt fix och trix uppe på taket, nu är det fixat och allt gick bra :) Skönt! "Appo" Danne, han är bra han ;-) Återigen tack alla änglar för all hjälp, uppskattas STORT ♥

Danne fick följa med på BVC besöket med lillskruttan och hon växer snabbt :) Igår va hon hela 52,4 cm lång och vägde 4110 gram, sötnöten :)

Idag har vi handlat och pysslat lite här hemma med paketet som kommit från Jotex med lite nytt vårfint till hemmet.

Nu ska jag passa på att sova lite middag med Ellie, sen blir det middag och sen är det dags att piffa till sig för ikväll ska jag och Elin ut på Karaoken i stan, det ska bli jätte kul ♥

Ibland har man tur...

Publicerat: 2011-04-18
Klockan: 22:11:21

Dagen började perfekt, hämtade Trulsa för att åka på en utflykt till Avesta, vi fikade med Emma och sen åkte vi till Plushuset för att Elin skulle handla upp sitt presentkort, efter det lunchade jag, Ellie och Trulsa på Thaien, gott gott! Sen åkte vi till Karlsgårdarna för att ta en kopp kaffe, hemma där va även Sara och Danne!

Danne hade lovat att kolla till vårat tak (det har smällt som tusan där uppifrån) så jag och Danne åkte hem till huset för att kolla upp det och under tiden skulle Trulsa och Sara gå ut på en promenad med Ellie som sov så gott i vagnen :)

Sen började kaoset. Lång historia kortas nu ner:

Danne upp på taket, ropar typ "oj oj oj inte bra inte bra" Redovisar att skorstenen har gått sönder och vi har haft en jävla tur för det var verkligen en stor fara. Det satt löst och slog fram och tillbaka..Här börjar jag känna paniken och funderar på vad detta kalas kommer att gå på- det lät dyyyyyyyyyyyyrt!

Danne och jag ringer samtal och jagar halva staden runt efter material alt. nån som kunde hjälpa till och nu har vi löst det provisoriskt tills imorgon! Danne var också snäll och informera att om det hade smällt till så kunde skador för upp emot 50 000 kr uppstått, så nu får vi vara glada för att kalaset "bara" hamnar på nån tusenlapp!

Luddig historia, men det har som sagt varit en tuff eftermiddag! Tack Trulsa och Sara, ni var fantastiska barnvakter och Ellie hade haft det toppen mysigt med er ♥ Jag uppskattar verkligen all hjälp jag har fått av alla idag :)



Bjuder på en bild från tjejernas mysstund idag ♥

En lyckad...

Publicerat: 2011-04-17
Klockan: 21:48:34
Myskväll blev det igår :) Kollade på filmen "Hämnden", den var hemsk men bra!

Idag har vi haft besök av Fam karls som ville träffa lillskruttan, sen stannade Elin kvar och vi uppdaterade varandra om vad som händer och fötter i livet ;-)

Ellie fick så himla fina presenter: En giraff, En söt rosa klänning med vita byxor till och självklart en vit/rosa "prinsess" klänning- det är så söt :)



Syns inte på bilden men på den rosa klänningen är det jätte fina glitter ränder :)



Jag tror att vårt lilla hjärta kommer vara såååå fin i sin prinsessklänning!!!

Nu är det dags att sova- hörs imorgon igen ♥

Tänk att kaffe....

Publicerat: 2011-04-16
Klockan: 12:26:17
Kan lukta så in i norden gott. Kaffet brummar i bakgrunden och lillskruttan är på väg att somna, passar på att slänga in ett blogginlägg!  

Jahapp nu var det ett tag sen jag bloggade igen, dagarna snurrar på och det har varit riktigt mycket att tänka på de senaste dagarna. Lilla hjärtat bökar och knökar och vi kämpar med alla tips vi får, det har absolut blivit mycket bättre, men vi vill ju att det ska vara bra :) 

Dessutom har jag hållt på med ansökningar, varit och hälsat på mycket på jobbet för att pyssla med schema, pysslat hemma och njutit av mina fina här hemma ♥

Igår hade vi besök av Trollet och trollungarna, vi fikade och snackade massa skit! Ellie sov hela tiden under deras besök, social liten skrutta :P

Nu ska jag ta en kopp kaffe med min man och sen ska vi städa vårt hem, ikväll väntar en myskväll med middag & film ♥




Bjuder på en bild när Ellie träffar: Moster & Morbröder :)



Sover gott i Morfars (Tomtens?) Famn :)

Men jösses!

Publicerat: 2011-04-11
Klockan: 22:03:24
Tiden flyger förbi och nu är våren äntligen här, jippi :)

I helgen har vi varit på en roadtripp till Sthlm & Uppsala! Ellie fick äntligen träffa sin morfar, sina morbröder, sin moster, sin gudmor (fadder) plus hela familjen Nygren! I uppsala träffade Ellie: farmor/farfar/farbror plus att vi äntligen fick in en date med Fam Höglund/Enström, vilken mys helg ♥

Idag har hela familjen Roos varit ute hela dagen lång och "vår städat" på tomten, vi har krattat fram och baksidan, bekämtat mossa, plockat skräp, gjort iordning för att plantera blommor mm!

Ellie har sovit som en stock hela tiden, tänk att det kan vara så skönt med lite luft ;-)



Bjuder på en bild från vår tripp till Granngården idag, coola bruden va?!

En uppdatering!

Publicerat: 2011-04-05
Klockan: 18:33:26
Är väl verkligen på sin plats nu! Här har det varit full rulle med mycket som har hänt, tänker inte gå mer in på det än så! Idag är jag ensam hemma med lillskruttan och Thomas! Känns konstigt att Fredrik åker och jobbar, men vi måste ju vänja oss med det, snart är han hemma 2 veckor igen :)

Underbara mamma har varit på besök i Sverige och det har varit så skönt, vi har snackat massa skit och hon har självklart gosat massa massa med sitt barnbarn ♥

Ellie fick ett jätte fint babygym av mormor, en supersöt fjäril med massa leksaker (bild kommer) och jag har faktiskt också blivit bortskämd av mamma :) Det behövs ibland!




Mys med mormor ♥

Idag har jag hunnit med att prata med Sanna, städat hemma, tvättat, bytt gardiner och tvingat in våren i huset, nu är det dags för vårkänslor....Jag vill ha tulpaner :) Nu ska jag ta en kopp kaffe med Peter, sen ikväll väntar hemmafruar och sen sova!

Hörs förhoppningsvis snart igen! Kram på er