Plask plask ;-)

Publicerat: 2011-11-30
Klockan: 22:16:24
Äntligen har vi varit på Babysim idag, förra veckan fick vi ställa in pga Ellies förkylning. Ellie var så glad att komma ut och få leka och plaska som en tok i vattnet ♥

Igår var jag och storhandlade på Willys och sen stod jag i köket och lagade massa mat till Ellie, hann med 3 rätter: Lax med potatis och broccoli/ Köttfärssås & spagetti / Köttgryta med potatis, hon fick provsmaka allihopa och mamma Lisa fick bra betyg ;-)

Igår hann vi även med att frosta av frysen, välbehövligt inför julens påfrestningar :) Det är dags att börja julbaka hemma på Looovestaigen och i morse började jag med Saffransbullar. Det possitiva med att gå upp tidigt är att man hinner få en massa gjort ;-) 




Vi har även försökt ta lite "Fin kort & Julkort" på Ellie, inte det lättaste med ett busfrö som vägrar sitta stilla en sekund, men vi fick riktigt fina bilder! Här ovan ser man hur det lyser bus i hennes ögon :)


Status renovering: Badrummet är snart klart, troligtvis imorgon?! Längtar... Men byggkaoset är inte över, pga av svartmöggel måste tvättstugan renoveras så den kommer rivas så fort badrummet är klart.

Det kommer bli jätte fint när det är klart, det är jag säker på! Vill bara att det ska bli klart nu så vi kan återgå till det "normala", vi lever numera på övervåningen, vardagsrummet har blivit ett mysigt rum där vi nu även har köksbordet och stolar för att få lite "lugn å ro"  :)


Nu ska jag ta en kopp Te och sen väntar kudden, vi hörs!

1 advent

Publicerat: 2011-11-28
Klockan: 11:19:13

Har passerat och tänk, vi fick snö :) Äntligen säger jag!

I lördags åkte vi till Uppsala för att fira Robin som fyller 18 år imorgon, det var ett trevligt kalas med god mat gott fika och trevligt att träffa släkten!

Gårdagen bjöd på adventspyssel för fulla muggar och nu har vi fått upp gardiner och stakar överallt, trodde inte snön skulle komma igår så fönsterna snösprayades rejält, å då kom snön :)

Igår var vi även en sväng på marknaden och sen hade vi adventsfika här hemma, hela familjen var samlad och så fick vi besök av Danne och Peter, trevligt :)



Hoppas ni haft en trevlig 1 advent! Vi hörs

Turbulent

Publicerat: 2011-11-25
Klockan: 21:13:47
Kan man säga att det är här hemma, en väldig röra, men åååh va bra det kommer bli! Dagarna har rullat på alldeles för snabbt igen och vi har hunnit med en hel del, vi har jobbat, pysslat lite här hemma med julklappsinköp mm. Vi har hämtat den sista inredningen till badrummet och köpt lite julsaker!



Blandannat dessa supersöta tomtar, åh snart är det juuuul :)




Badrumsrenoveringen pågår för fullt och bilden ovan visar hur det såg ut igår



Här ser ni hur det ser ut idag :) Jösses, nu börjar det bli resultat! Det kommer bli så fint, redan nu är det jätte skillnad mot förr!



Denna fredag tillära (Fredrik och jag är hemma och har inga planer eller "måsten") njuts det för fulla muggar av att bara "vara"! Har badat i badkaret med Ellie och alla ankor, myspysigt, ätit Landgång och druckit cider :)

Nu ska vi kolla på en film och äta lite chips! Ibland är livet bara så där underbart härligt ♥

Hä blir inte alltid

Publicerat: 2011-11-22
Klockan: 23:05:08
som man tänkt sig! I Lördags jobbade jag hele långa dagen och på söndagen skulle vi åka till Vaxholm för att fira Elsa som fyllde 2 år, grabbarna skulle gå på innebandy och jag skulle hämta klinker och myspysa lite med La familja Nygren!

Söndag förmiddag började med en febrig, gnällig och jätte snorig Ellie = omplanering! Jag åkte själv till Sthlm, åkte först förbi Vaxholm, fick njuta av gofika och trevligt sällskap :) Elsa va så söt och målade en teckning som jag skulle ta med hem till förkylda Ellie!

Efter kalaset åkte jag till Solna hallen, försökte hitta på alla goa som var utspridda här och där, träffade syrran och det var skönt att träfafs igen, längtat så mycket! Hon hjälpte mig att lassa över Klinker från Forden till vår bil, sen åkte jag förbi för östedals för att hämta verktygen och det sista, tog en kopp kaffe och snackade lite skit, mysigt som vanligt ♥

Det blev en trevlig dag trots en dålig start, men åh va jag saknade min fina familj ♥



Här hemma händer det grejer nu, idag revs badrummet ut och imorgon fortsätter "bygget" jag längtar längtar längtar lääängtar tills det blir klart (otålig) det kommer bli så snyggt :)

Självklart kommer det dyka upp före/efter bilder när det är klart, vi hörs!

Mycket som händer

Publicerat: 2011-11-18
Klockan: 19:58:59
och tankarna är på alla olika ställen ;-) Vi har gått om varandra här hemma och därimellan har det hunnits med promenader, trevliga fikastunder och babyaktiviteter :) 

Igår fyllde lilla Elsa 2 år och jag kan lova att det var så häftigt att prata med henne i telefon, jag sa till Sanna att det var så kul att man kunde ha en telefonkonversation med Elsa :) Stora tjejen <3

Ellie växer så det knakar och har gjort roliga framsteg, "babblar mycket" och har ställt sig upp ;)



Här morgonmyser vår pärla i gungstolen ♥



Go och glad vid frukostbordet ♥


Ellies underbara pappa

Publicerat: 2011-11-14
Klockan: 22:28:52

Firades här hemma på loovestaigen igår :) I paket av Ellie fick han en påse med lite gott & blandat: öl/godis/boken "gatans lag"/ En nalle i glad med en fin text till pappa ♥



Vi fikade med kaffe och tårta, en speciellt lyxig dag till en speciellt underbar far ♥

Det är så tomt...

Publicerat: 2011-11-10
Klockan: 08:02:22
Här hemma och dagarna bara går, Fredrik och jag har varit väldigt nere, igår kändes det lite bättre och vi försökte njuta av lite familjetid, det blev bla en härlig promenad i det fina höstvädret, en fika och några yatsyspel! Mysdag ♥



Igår morse var jag till frissan och färgade i utväxten, som jag såg ut, men nu är det bättre ;-)



Här är ett kort till från igår. Vi satt och busade med Ellie i köket när hon lekte i bollhavet som hon älskar :)




"Måste smaka på alla 60 bollar " älskade sötnos ♥

Igår kväll pysslade jag och Fredrik lite, det var mysigt att tillverka kort tillsammans! Tycker Fredrik är så söt när han vill hjälpa till ♥

Hur kommer det sig att jag sitter här nu?! (brukar oftast blogga på kvällar)

Har precis varit och besiktat bilen, "rent papper" - skönt! Nu ska jag väcka min andra hälft och dricka en kopp kaffe, Ha en bra dag!

Älskade lilla Smula ♥

Publicerat: 2011-11-07
Klockan: 18:49:56

Idag är det en tung dag här hemma, idag pratade vi med vetrinären som bokade in en tid nu på eftermiddagen så Smulan fick somna in. Senaste tiden har hon visat missnöje och inte varit sig själv. Den senaste veckan har smulan attakerat både Andreas och Ellie.  

Ellie rev hon i ansiktet igår och imorse pratade jag med vetrinären som sa att det bästa var att låta smulan somna in!



Älskade lilla Smula, vi saknar dig ♥

Avsked...

Publicerat: 2011-11-05
Klockan: 21:50:47
Igår hade vi avskedsmiddag hemma på Looovestaigen för Elin, hon flyttade ut idag, så det känns redan tomt ♥ Nu är det slutfasen i utbildningen som gäller för henne, sen hoppas hoppas vi på att hon blir Falubo ;-) 



Gårdagens Dukning



Till förrätt serverades bröd med ett vitlöks/havssalt & persilje smör. Till huvudrätt gjorde jag klyftpotatis på bakpotatis, tacoköttfärsfyllda paprikor, tzatziki & sallad!



Till efterrätt blev det en vit chokladmousse på en bädd av digestivekex toppat med jordgubbar!

Jag säger bara mums mums muuuums, en lyckad middag och en trevlig kväll :) Tack!


Igår fick jag världens surprice när fina Bella hörde av sig och sa "nu sätter jag mig på tåget och kommer upp" , så nu är hon här i Hedemora :) Idag har vi bara slappat och tagit en långpromenad, skönt!!

Imorgon ska vi på äventyr, men det får ni höra om sen! Trevlig kväll ♥

En liten bild...

Publicerat: 2011-11-03
Klockan: 14:21:46
Bjuder jag på idag iallafall, dom andra får komma sen :)



Här är vår mysiga lilla hörna i sovrummet, me like! Nu ska Ellie få mellis sen åker jag och jobbar, hörs imorgon! Tjing!

Vardagslyx....

Publicerat: 2011-11-02
Klockan: 22:32:08
Idag har det varit lite extra lyxigt hemma på loovestaigen, det har varit en mysdag med trevligt lunchbesök av Emma, Peter & Amanda! Vi bjöd på kokt potatis, Mimozasallad & rökt skinka, till efterrätt blev det kladdkaka med vaniljglass, fruktsallad och självklart kaffe :)



Skulle tagit ett kort med maten på bordet, det såg jätte gott ut och var jätte gott :)


Nu på kvällen har jag varit i Säter på visning hos "Glasverandan" åh jösses va fina saker dom hade, å billigt var det, änte bra änte bra ;-)

Stolen kom med hem från Linda, så fin! Tror jag lär ta massa bilder imorgon på dom fina sakerna så ni får se, ska försöka slänga in dom efter mötet imorgon! Nu ska jag sova, godnatt ♥