Pysselprojekt....

Publicerat: 2012-03-29
Klockan: 23:27:25
Idag har jag och Ellie varit på BVC, skruttan växer så det knakar och är numera 75,8 cm lång och väger 10530 g - helt perfekt enligt kurva. När vi väntade på att få komma in så ställde sig Ellie upp och gick genom korridoren ♥ Nu går det fort fram- det är så kul att se :)

Mindre roligt var det att Ellie skulle få sina sprutor idag, men det gick över förväntan, hon skrek till snabbt och sen när jag lyfte upp henne i famnen så blev hon glad igen, ville leka och gå.

När vi kom hem från Bvc så bjöd Bettan på en kaffe och sen jag vi hem, Ellie va helt slut och sov "middag" i 2 timmar. Under den tiden passade jag på att städa, det var så skönt :)

När hon vakna igen var hon pigg och glad fram tills det började bli dags för att lägga sig, jag tempade och den var lite förhöjd, hon var jätte ledsen men somnade tillslut, lilla hjärtat ♥

Nu på kvällen har jag gjort klart mitt lilla pysselprojekt och jag blev riktigt nöjd :)



Dålig bildkvalite men jag tycker den är 10 ggr snyggare i verkligheten ;-)

Nu är det dags att sova. Blir tomt i sängen utan min andra hälft- tur att han kommer imorgon :)

Mycket tankar....

Publicerat: 2012-03-28
Klockan: 13:56:41

Gårdagens skramlade bland kastruller gick bra, även APT mötet:) när jag kom hem va det bara mys för hela slanten :) tog dock en välbehövlig sen kvällspromenad och kollade på hemmafruarna såklart! Idag har jag haft rehab. på förmiddagen- mycket tankar dom snurrar och det största jag tog med mig hem idag var citatet "att leva ett liv, inte vinna ett krig" - underbart budskap! Jaha, mina fina åkte iväg på babysim och själv ska jag jobbe. Vi hörs <3

Effektiva trök måndag ;-)

Publicerat: 2012-03-26
Klockan: 22:09:27
Alltså det är nått speciellt med måndagar- känner mig alltid så seg och trött, man vet att man har hela veckan framför sig.

På förmiddag har jag och Ellie hunnit med en hel del, vi har tvättat, handlat på ica-där hon charmade alla som vanligt ;-) , pratat med försäkringskassan, fixat med papper och fått samtal gällande Ellies inskolning, nu är datumet bokat!

Slängde ihop en köttfärslåda till lunch och bryggde kaffe till min älskling kom hem från jobbet. Vi åt mat, drack kaffet och snackade skit, sen skulle han till tandläkaren, där gick det väl inte så bra, men men. Efter Fredriks tandläkarbesök senare på eftermiddagen var det dags för mig och jobba.

Nu måste jag sova, det ska skramlas bland kastruller och gås på APT imörra, godnatt ♥

Helgens roadtrip

Publicerat: 2012-03-25
Klockan: 22:57:21
Avslutades med en tripp till Hulda, Ellie och jag har haft en toppen mysig dag ♥ Jag blev bjuden på gofika, thaimat, underhållning och massa positiv energi, tack vännen!

Nu har vi farit runt i helgen och gjort massa skoj, det är så skönt när man kan ta tag i det man verkligen vill göra och bara göra det :) Tyvärr är det så att det mesta hinns med den helgen i månaden som Fredde jobbar, för annars jobbar jag alltid helg, men men- det blir det snart ändring på :)

Nu måste jag ladda inför kommande vecka, det är mycket som händer, mycket jobb, rehabilitering mm! Ha det bäst ♥

Bortskämda <3

Publicerat: 2012-03-24
Klockan: 23:35:28

Vilken lyx dag Jag & Belliusen har haft idag! Först åkte vi till Falun för att luncha och mysa med Elin, hon bjöd på grymt god hemmagjord colslow, sallad & spett med chorizo och paprika, mums! Det blev självklart även kaffe och update ;) Ellie busade järnet och man kan minst sagt säga att Elin var slut när vi åkte ;) hi hi! När vi kom hem landade vi lite hemma och mös, sen hörde våra kära grannar av sig och frågade om barnen kunde leka och sen skulle dom bjuda mig och Ellie på grillat, mums! Det var så gött med premiärgrillning, till efterrätt hade Bettan svängt ihop en jordgubbspaj! Åh vilken trevlig dag vi haft och jösses va bortskämda vi har blivit idag ;)

Ikea baby ....

Publicerat: 2012-03-24
Klockan: 07:09:47

Gårdagens roadtrip bar till Ikea i Valbo/ jag, Ellie, Bettan & Anne-sofie! Vi hade jätte trevligt och Ellie skötte sig galant, satt bara och tittade och log :) sötnos! När vi kom hem fick hon mellis och sen bjöd Bettan på kaffe ute i solen, mysigt- å barnen fick leka tillsammans! Sen han jag bara laga mat och ge Ellie sin mat sen var det dags för nattrutiner, när Ellie somnat på plockade jag i köket, sen kom Peter på en kaffe och sen blev det tidigt i säng för mig, la mig halv 10, synd bara att jag vaknar 3 å hade skit svårt att somna om för kroppen trodde att jag sovit klart ;)

♥ 1-åringen ♥

Publicerat: 2012-03-22
Klockan: 22:42:12
Firades här hemma på sin 1-årsdag igår :) Vi har fortfarande svårt att förstå att det redan gått ett år-stora tjejen! Igår på dagen så var det Rehabilitering för mig och sen även läkarsamtal. Under läkarsamtalet åkte Fredde och Ellie för att plaska till Babysim steg 3 :) När dom kom hem så hade vi lite kalas för Ellie.



Tyckte att wienarn gjorde en jätte fin tårta, god blev den å :)



Så sött, jag frågade Ellie "får mamma en puss" och det fick jag :)




Ha ha ha, det här är Ellies fotomin, när kameran åker upp så har hon denna min på många bilder :)



Tokglada fina älskade Ellie ♥

Eftersom att Ellie verkar galen i telefoner så köpte vi en egen "mobiltelefon" till henne i födelsedagspresent, hon blev jätte glad- hon var mer intresserad av att leka med den än att smaka tårta- det var liksom ingen hit :P


Idag har det varit lugnt på förmiddagen, planerat semestrar, myst med mina fina, gick över en stund för att sitta i solen hos grannen med en kopp kaffe och snacka skit ;-)

Hittade en leksak och kunde ju inte låta bli.......



Ha ha- jag bjuder på den ;-)

På eftermiddagen åkte jag för att jobba kväll och nu sitter jag här å bloggar och äter lite tårta från igår :)

Ska vara lite social med Fredde innan det är dags att sova, han åker och jobbar helg och jag och Belliusen ska ut på massa roliga äventyr ♥ Ha det bäst

09.13 för 1 år sedan....

Publicerat: 2012-03-21
Klockan: 09:13:00

Föddes vår älskade fina dotter Ellie Linnéa Roos ♥
Vi är så lyckliga och stolta föräldrar, du ger oss så mycket så det finns inte ord som räcker till.
Du är vårt allt ♥



Det vackraste vi gjort

Grattis på födelsedagen lilla hjärtat

Min tur...

Publicerat: 2012-03-20
Klockan: 22:17:35

Idag har jag hör å häpta fått sovmorgon :) Pärlan vaknade strax innan halv 7- det var skönt :) Vi spenderade förmiddagen med mys och bus i väntan på att Fredrik skulle komma hem ♥ Vi åt lunch tillsammans och sen åkte han till Tandläkaren, stackern ringde mig igår kväll och sa att han hade så ***** ont :/ Så jag rinde imorse och bokade tid.

När Fredde var borta så satt jag och Belliusen och kollade på lite kort, det var så mysigt för när vi satt och bläddrade så kom det en bild på Fredde. Ellie pekade då på bilden och sa "däär - pappaaaa", Gullunge!

Senare på eftermiddagen var det min tur att jobba, kändes lite konstigt att vara tillbaka igen men samtidigt väldigt skönt :)

Tillbaka till "verkligheten"...

Publicerat: 2012-03-19
Klockan: 21:40:32
Måndag igen och Fredde är på jobbet, nu har vi varit hemma tillsammans i 2 veckor, det har varit jätte skönt och det har verkligen varit mysigt ♥

Ellie och jag åkte till Avesta för att fika och busa med Emma, Mandisen och Peter, det var trevligt som vanligt och tjejerna var fromma som lamm idag ;-) Jag bjöds på kaffe och fruktsallad- riktigt gott...



Bjuder på en bild från idag när vi åkte till Avesta. Premiär blev det för Ellies fina jacka som hon fick i födelsedagspresent :)

När vi kom hem efter lunch så busade vi och sen tittade Bettan in på en Te och visade sin nygjorda jätte snygga tatuering :)

När Thomas kom hem lagade jag lite mat, idag blev det lax, potatis, kokta grönsaker & spenat - gött :) Kvällen har varit lugn och nu sitter jag och myser uppe i vardagsrummet, mysigt att sitta och slöa lite innan det är dags att sova! Hoppas att ni har haft en bra dag?

Update ♥

Publicerat: 2012-03-18
Klockan: 16:15:42

Jösses va denna vecka har gått fort med mamma :/ Men vi har hunnit med massa roligt och ändå oxå bara att ta det lugnt och uppdatera varandra om allt mellan himmel och jord! Så här såg resterande av veckan ut:

Fredag: Började med en härlig frukost, sen ner på stan för att gå på Bankmötet, det gick bra! Mamma promenerade med Ellie på stan under tiden vi var på banken (stolt som en tupp) kan jag tillägga ;-)

Sen gick jag mamma och Ellie hem i det fina vädret och Fredde fick köra hem bilen ;-) Hemma väntade kaffe och mys innan det var dags att åka till ftv med Belliusen som skulle få gå på sitt första tandläkarbesök :)

På kvällen bakades det en stor smörgåstårta inför :

Lördag: Då det bjöds på kalas för våran snart 1 åring på loovestaigen ♥ Ellie fick besök av: Mormor, Farmor,Farfar,Farbror, Gudmor Elin, Syssling Peter, Emma & Amanda :)

Det var trevligt och Ellie fick massa fina paket :) Det tackar hon för ;-) 



The big smöörgåstårta :) 



Ellies egna lilla smörgåstårta, försökte forma den till ett hjärta :) 



Hm, inte så jätte glad :/ men......


.....blev såhär superglad efter ombyte till "friare" kläder ;-)  

Senare på kvällen så njöt vi av "sista" kvällen med ostbricka och vin (eller ja öl till fredde) Verkligen jätte mysigt ♥



En perfekt avslutning på den här underbara veckan med mamma ♥

Iförmiddags åkte mamma med tåget, och det kändes inte så kul :/ Här hemma känns det tomt och mamma är redan saknad ♥

Det känns skönt att vi vet när vi ska träffas igen, det finns en plan och nu ska biljetterna bara bokas :)

Hoppas att ni haft det bra?

Mamma Mys ♥

Publicerat: 2012-03-15
Klockan: 22:36:29

Mamma är som sagt på plats i Sverige så nu är det myspys vecka på Looovestaigen, tänkte att jag lär ju uppdatera lite längs vägen annars kommer jag kunna skriva en bok efter denna vecka ;-) ha ha!

I måndags: kväll kom mamma med tåget, vi kramades, snackade skit och bara njöt av att ses efter 8 månader.

Tisdagen: var en riktig mys dag, vi tog det bara lugnt, gick på promenad, handlade lite, snackade skit och bara njöt av att bara vara :)

En smärre liten incident inträffade dock då jag på nått konstigt sätt "tappade" en större del av en tand= resulterade i ett akut tandläkarbesök= mindre roligt! men men....




Ellie & Mormor ♥

Onsdagen: Dagen började med Rehabilitering för mig, sen hem för att mysa med mamma och familjen, vi åkte sen till Avesta för att posa med dalahästen och njuta av babysim, Fredde fick hålla ställningarna i bassängen och jag och mamma på "land"- det här var sista gången i steg 2, så Ellie fick med sig ett fint diplom hem :)

Vi behöver inte vänta så länge innan steg 3 börjar. Ellie älskar att bada ♥ Jätte kul att mormor fick se vilddjuret i bassängen oxå :)


Ellie & Pappa


Wihoo va kul att åka ruschkana :) 

Efter Babysimmet åkte vi hem för att dricka kaffe och jag "slängde ihop" en lasange men det var till Fredde & Thompa för jag och mamma åkte till Kupolen :)

Vi handlade lite nödvändigheter (Bla äntligen en bra nagelsax till Ellie så jag slipper låna amandas ;-) hi hi) NYA byxor IGEN till Belliusen, hon hade 4 par nya byxor från olika butiker, och ALLA gick sönder efter en/två dagars användning, konstigt... 

Sen, sen ni åkte vi till "La Cantina" - som har världens goaste pizza. Mamma har tjatat om den pizzan så då är det väl klart att hon skulle få en pizza :P Trevligt att komma ut med mamsen ♥

Idag:  Har vi varit på roadtrip till El Stockholmo- det blev ett besök på Österdals hos Fam Nygren, mysigt att komma dit och dom var glada att jag och Ellie hade med både Mormor och Fredde den här gången :) 

Ellie fick en jätte fin födelsedagspresent av Gudmor Linda som köpt en jätte fin tröja på sin semester i Fuerte Ventura ♥ Det står på spanska " Någon som älskar mig mycket har köpt den här tröjan åt mig på Fuerte Ventura" ♥

 

Här kommer även en mysbild på Ellie & Linda ♥ Älskar er!



Puh...där var den uppdateringen ;-) Nu ska vi strax gå och lägga oss, imorgon blir det full rulle- så all energi behövs! Ha det bäst....

*Knasig Fakta*

Publicerat: 2012-03-13
Klockan: 20:12:56

Jag har blivit utmanad av Sanna att berätta fem saker om mig som ni inte visste. Förutom det så ska man länka till utmanaren och även utmana fem nya personer. Jag väljer dock att vara "tråkig" och bara anta halva utmaningen då jag annars bara kommer länka tillbaka till samma personer ;-)

Här kommer det, nån av er kanske vet nått av följande :P

1. Jag kan "rövarspråket" (lite knackligt-men ändå)

2. Jag har en jätte djup navel, får in halva lillfingret (uuuuuuuh)

3. Jag är helt tokig i Felix köttfärssås på burk

4. Jag har haft hand om en häst och ridit när jag var yngre

5. Jag har haft hål i läppen när jag var tonåring


Jaha, det var det hele, visste ni nått av detta? :)

Wihoooo

Publicerat: 2012-03-12
Klockan: 17:14:48

Idag har jag och Mina älsklingar tagit en långpromenad och njutit av solen, skönt! Annars har vi bara slappat och jag har varit lite stissig idag, för ikväll, IKVÄLL kommer min mamma hit <3 wihoo!

Söndagsmys...

Publicerat: 2012-03-11
Klockan: 21:42:42
Idag har vi varit på utflykt till Falun, åkte dit för att hälsa på Elin i hennes nya lägenhet, den var så fin, en 2:a mitt i stan, låg verkligen helt perfekt, hon har tur hon ;-)

Vi bjöds på Kaffe och bullar. Så mysigt att komma dit, snacka skit och träffas ♥ Ellie var på bushumör och glad som hon oftast är :)

När vi kom hem igen var det dags för middag och sen busa järnet med Ellie så hon kunde somna gott ;-) När Ellie somnat tog jag och Fredde en kopp kaffe och spelade lite poker medans jag väntade på Bettan, vi gick ut på ca 1 timmes promenad, det var super skönt!

Snackade massa skit som vanligt och höll på att slå ikull ett par ggr ;-) Det är verkligen glas halt ute, Puh!

Nehä dags att göra lite nytta, Fredde och jag ska knåpa ihop en mat & handlingslista, sen blir det en kopp te innan det är dags att sova! Vi hörs....

Hade verkligen ingen lust att skriva igår...

Publicerat: 2012-03-10
Klockan: 16:22:10

Jag hade ont i munnen efter morgonens Tandläkarbesök, min sista visdomstand åkte ur så nu har jag ingen vishet kvar ;-) ha ha! Efter tandläkarbesöket åkte jag hem och lagomt till det kom Mäklaren. Det gick bra och hon sa att vi hade det jätte fint :) Nu får vi hoppas på att vi får ett bra värde så att bankmötet oxå går bra.

Efter renoveringen ville vår bank att vi skulle värdera huset så att lånen kan läggas om till det bättre :)

Som sagt hade jag riktigt ont igår, när bedövningen släppte så kändes det inge vidare, och det påverkade mitt humör :/ Det blev dock lite bättre med värktabletter och min glada familj :)

Vi pysslade lite i garaget, mös hemma, och bara tog det lugnt, det är så skönt att vara hemma allihopa :)

Iförmiddags tog vi en promenad, det var skönt att komma ut. Annars har vi bara busat med vår tokstolle, ätit lunch och njutit av att göra ingenting :) Hoppas att ni får en bra helg ♥

Piffat & Puffat....

Publicerat: 2012-03-08
Klockan: 21:07:18
Har vi gjort här på looovestaigen idag, imorgon kommer Fastighetsmäklaren och vi har fått lite tips om vad vi ska tänka på innan, vi har försökt att plocka undan lite och frigöra ytorna så gott vi kunnat, det blev riktigt fint här hemma och dessutom är det nystädat- I like :)

Idag åkte Trollet hem och vi har haft det jätte mysigt. Igår kväll så hade vi bokat bord på Halvan, vi åt en trevlig middag och hade jätte kul, det var karaokekväll så det blev lite röj ;-)

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder från dagens "piff" hemma. Enjoy....



Matsalsplatsen



Vardagsrum



Vardagsrum



Tvättstuga



Köket...

Måste ju bara bjuda på lite ögongodis oxå.......Här kommer en bild från Babysimmet igår :)



Tisdagsmys

Publicerat: 2012-03-06
Klockan: 20:48:38

Morgonen börjar med finbesök av Emma & Amanda som vi bjöd in på Frulle- det var mysigt! Efter frukosten åkte min andra hälft till jobbet och vi tjejer gav oss ut på promenad. Vi var ute och strosade i ungefär 1 & 1/2 timme- det var super skönt :) lite tokiga som vi är så tog vi en kaffe to go på vägen hem som vi gick och smuttade på när vi gick hem ;) ha ha! När vi kom tillbaka så åt tjejerna lunch och sen åkte dom hem! Fin besökens på loovestaigen är vi bortskämda med och nu är Trollet här, hon ville så gärna komma ifrån ett tag och saknade oss lite extra så hit kom hon ;) nu ska vi mysa framför tv, det är ju strax dags för min heliga timme med hemmafruar- som jag längtar :) vi hörs! Kram

Utflykt.....

Publicerat: 2012-03-05
Klockan: 22:52:09
Idag åkte vi på utflykt, till Ellies gammelfarmor i Söderfors. Det tog inte så lång tid att åka dit men det var bara skog,skog,skog och mera skog längs vägen- lite mysigt mitt i allt :)

Vi bjöds på en kanon dag med massa gott att fika/äta, fint väder och väldigt trevligt sällskap av Margit och John. Det var trevligt att äntligen komma dit. Fredde och jag har snart varit tillsammans i 9 år och det är första gången jag är dit! Ellie blev uppvaktad lite i förskott, fick paket och ett fint kort :)

Ellie var på jätte bra humör tills strax efter hennes mellis då det började bli dags att röra sig hem igen, Ellie somnade sött i bilen och vaknade glatt och sa "dääär" och var super glad!

När vi kom hem så hjälpte jag Thompa med att fixa på rummet, han har fått ett nytt skrivbord så vi möblerade om och det blev jätte fint :) Nu är det bara lite småpiff kvar (nya gardiner och så) sen så :)

Idag har vår stora tjej gjort nått fantastiskt, hon tog 6 steg helt själv utan stöd ♥ Åh hon är så duktig :) Det är nog riiiiktigt nära tills hon kommer börja gå ordentligt nu :)

Ögonen vill inte...

Publicerat: 2012-03-04
Klockan: 21:57:20

Titta klart på Wallander, men det vill ju jag ;-) Har ju varit uppe längre än igår iallafall :P Kl 21,15 igår sa jag godnatt. Idag har jag jobbat och mina fina har varit på kalas i Avesta, Peter fyller år idag :)

Längtar tills imorgon, då åker vi på utflykt :)

Finbesök...

Publicerat: 2012-03-03
Klockan: 21:00:06
Fick jag på jobbet idag, Ellie ville tydligen hälsa på mamma så då tog hennes snälla pappa med henne till mitt jobb :) Det var jätte mysigt att dom kom och ett skönt avbrott från kastrullerna ;-)

Peter är hemma från Sthlm igen, så vi har druckit kaffe och skvallrat om veckans bravader- Ellie blev toklycklig så fort Peppe kom innanför dörren... Góunge ♥

Fridaaay...

Publicerat: 2012-03-02
Klockan: 22:49:53
Ännu en helg är kommen, min jobbhelg är påbörjad- har jobbat nu ikväll, resten av denna helg ska jag stå i köket och det är nice :)

I förmiddags åkte vi till Kuppan, hade bestämt oss för att möta Fredrik där så att vi alla kunde avsluta Malins visit i Dalarna med en trevlig lunch :) Jag köpte ett par raggisar till Ellie och fyndade en super söt body med pelefanter på ;-)

När vi kom hem från borlänge så dröjde det inte lång tid förrns det var dags att skjutsa ner Malin till station, det var varit hur underbart som helst att ha henne här ♥

Strålande sol..

Publicerat: 2012-03-01
Klockan: 21:29:09
Har dagen bjudit på, man blir verkligen glad :) I morse åt vi alla frukost tillsammans, sen åkte Fredde till jobbet och då gick Jag, Ellie, Malin och Thomas ner på stan. Han skulle till ftv och vi brudar tog en vända på stan.

Visade syrran den stora Byn ;-) vi kollade i några butiker och sen landade vi på Greken där vi åt dagens lunch, det var fin mat för att vara torsdag- Grillspett med råstekt potatis och Tzatziki, mums!

Ellie fick sin egna tallrik med majs, hon njöt verkligen och var super duktig ♥



När vi ätit lunch så gick vi in på Wienarn för att köpa lite fika bröd, och sen gick vi hem, vi njöt verkligen av solen på vägen :) När vi kom hem så kom Emma och Mandisen och fikade med oss, tjejerna levde rövare och hade roligt medans vi satt och snackade skit!

Kvällen bjöd på en grym köttfärssås á la Lisa och nu sitter vi och strökollar på tv. Jag frågade Molle om jag fick vara osocial en stund och blogga och hon frågade om hon fick göra detsamma och spela ett spel som hon fastnat för på min telefon ;P Ha ha!

Dagarna går så fort och jag kan inte fatta att hon åker imorgon :( ♥