2011 ett fantastiskt år...

Publicerat: 2011-12-31
Klockan: 23:59:00

Detta år har bjudit på många fantastiska ögonblick i våra liv, det största och absolut bästa med 2011 var den 21 Mars då vår älskade Ellie föddes ♥

50 cm lång & 3260 g - kärlek ♥


Under året som gått har jag och Fredrik haft 2-årig bröllopsdag och firat 8 år tillsammans, jag älskar dig ♥


I maj var min utbildning klar och jag avslutade utbildningen med blandade känslor, framför allt väldigt stolt över mig själv som klarat det.


I Juli döptes vår älskade dotter, det var en fin dag som vi aldrig kommer glömma!


Året har även bjudit på 25-års kalas för mig, Min pappa har för första gången sett vårt hus, Vi har varit på familjesemester i Rättvik, För första gången ever har jag varit till Ullared, Vi har haft nöjet att ha Elin boendes här i 10 v, Jag har varit och sett en Musical i Malmö-så häftig upplevelse, Vi har firat lilla jul med nära och kära samt haft en underbar Jul- Ellies första :)


 ♥ Runt omkring oss har det hänt en massa skoj också ♥

·         I April föddes Amanda och i Augusti var vi på hennes fina dop.

·         I Juni tog Danne studenten

·         I augusti föddes Vidar

·         Ellies farbror har fyllt 18 år

·         Vi har firat Ellies farmor som haft 50 års kalas

·         Ellies mormor har fyllt 50 år och vi har träffats 2 ggr under 2011


Men andra ord ett riktigt bra år. Jag ser verkligen fram emot nästa år så med det sagt vill jag bara önska er alla en god fortsättning och ett gott nytt år!


2012 here we go ......

Nyårsafton...

Publicerat: 2011-12-31
Klockan: 13:56:51
Är här & den här dagen brukar för mig innebära många tankar kring året som gått men även inför kommande, jag har lovat mig själv att nästa år våga drömma och följa mina drömmar!

Jag hoppar era önskningar för kommande år slår in och att ni får ett fantastiskt år!

Hemma på loovestaigen känns det tomt idag, min andra hälft jobbar & Thompa ville fira nyår med sin kärlek. Tur att jag har min lilla kärlek här hemma ♥ Hon är en glädjespridare!





Helt ensamma behöver vi dock inte vara idag, får fin besök av Danne & Sara som jag får äran att fira in det nya året med, det blir 3-rätters & mys :)

Dom kommer sova kvar, vilket betyder att imorgon bitti får jag bjuda på hotell frukost ;-) me like! 

Man kan tro att detta är sista inlägget för iår, men det är det inte- det komemr en summering ikväll ♥

Ta hand om varandra & njut av sista dagen på året :)

Things that makes you happy...

Publicerat: 2011-12-29
Klockan: 20:06:13
Jobbat kort dag idag, hade med mig en tårta till jobbet som jag gjorde till Sjuksyster som fyllde "halv vägs till nittio" idag :) Det var väldigt uppskattat!

Eftersom min kära man jobbar hela Nyårshelgen så ska vi nu sätta oss ner och äta en fin köttbit, potatisgratäng och beasås, sen blir det film & mys ♥

Fredrik skulle göra klart det sista i köket för jag var ju "bara tvungen att blogga" ;-) ha ha!

Back to normal...

Publicerat: 2011-12-28
Klockan: 22:32:19
Nu är julen "slut" här hemma och det märks, vi är tillbaka till vardagen & våra arbeten, jag längtar tills "Babyaktiviteterna" börjar igen- det är roliga grejer det :)

Gårdagen bjöd på kort dag på jobbet och sen förbi Karlsgården för att hämta Elin, vi gjorde några ärenden på stan och sen åkte vi hem hit för att äta lunch, dricka kaffe och säga "hejdå". Hon åkte tillbaka till Öret igår efter lite julledigt i Dalarna, nu har hon slutspurten kvar sen är hon klar! Är så stolt över dig min kära vän ♥

Skorpan, mitt hjärtas fröjs och glädje: Jag är så sjukt stolt över dig, att du kommit in på skolan och ska plugga till yrkeslärare, i 2 1/2 år ska du kämpa plus att du ska jobba, du är driftigt, du är fantastisk ♥

Lite Ros till 2 väldigt betydelsefulla kvinnor i våra liv :)

Idag har jag jobbat kortdag, sen hem för att myspysa med familjen! Senare på eftermiddagen åkte jag till Willys för att handla lite och en snabbis in på Jysk för att köpa ett påslakanset till Ellie.

Nu på kvällen har hela La Familja njutit av varandras sällskap och ätit Tacos, det var jätte länge sen sist, gott gott gott ;)


Ny design.... igen ;-)

Publicerat: 2011-12-27
Klockan: 21:18:39
Kände att det var dags för lite "ljusare tider" här på bloggen, snart börjar ett nytt år med nya möjligheter, nya utmaningar, nya kontakter, spännande upplevelser ? Ja vi får se vad det nya året väntar, kan erkänna att jag längtar till 2012 - det finns en hel del roligt jag vet kommer hända :)

Tack Thomas för den nya designen, du ä la bäst :)

Jul jul strålande jul...

Publicerat: 2011-12-25
Klockan: 23:41:55
Åh vilka underbara dagar det har varit :

I Fredags hade vi besök av Elin som kom för att mysa med oss och spela Bingolotto, uppesittarkvällen har blivit en tradition på loovestaigen och vi hade jätte trevligt, åt en skinkmacka, fikade, snackade skit och försökte vinna storkovan ;-)

Julafton: Mys hemma med the "god father" (internskämt) - Ellie - Thompa & Peter. Dagen bjöd på gott julbord, fina klappar, mys och massa bus med Ellie som slocknade fortare än kvickt på kvällen av ren utmattning ;-)

Juldagen: Har spenderats här hemma på loovestaigen med Ellies Farmor,Farfar & Farbror. Självklart drog vi ihop ännu ett julbord, det har varit en trevlig dag med många fina klappar, mycket bus med Ellie, skratt och glädje! Här kommer lite bilder ♥



Nöjd Ellie



Tjena, jag är ute på kryprace :)



Superglad Ellie med Thomas



Älskar att leka "Tittut"



Jag & Belliusen



Ellie öppnar sin första julklapp, från sin pompis Amanda :)

Jösses

Publicerat: 2011-12-21
Klockan: 22:24:35
Snart är det Julafton och nu väntas julstöket, julmyset och allt runt omkring, underbart! Idag var jag i Avesta på förmiddagem, drack kaffe och snackade skit med Emma- hon har klippt sig kort, skit snyggt :) Åkte hem för att äta lunch, pyssla lite med Oriflamebeställningarna och gosa med La Familja innan det var dags att fara till jobbet. Nu ska jag ta en kopp Te, varva ner och mysa med gubben, men jag måste avsluta med ett litet "julkort" från oss i Familjen <3

Lillajul

Publicerat: 2011-12-18
Klockan: 22:26:04

Idag har vi i Fam Roos/Falk firat Lillajul här hemma på loovestaigen med fina vännerna Emma, Peter, Mandisen / Peter / Sanna, Johan, Elsa, Vidar / Hulda, Johan! Vi har bytt julklappar, ätit lunch, fikat och snackat skit! Hur mysigt som helst :) Nu på kvällen har vi klätt granen och bara njutit av 4:e advent, nu är det snart jul

Förberedelserna

Publicerat: 2011-12-18
Klockan: 00:07:53

Är i full fart. Det har städats, storhandlats, dukats och fixats inför morgondagen! Imorgon är det Lilla Jul hemma på looovestaigen det ska bli så mysigt :) Åkte till Ica för att köpa en sak som Willys inte hade, gissa vad jag hittade på 3:e hyllan? Jo denna pärla- slog till direkt ;) ha ha!

Två av tre :)

Publicerat: 2011-12-15
Klockan: 20:42:40

Nu börjar vi se ett slut på renoveringen, nu är badrummet nere klart och idag blev golvet i tvättstugan klart :) imorgon är det sista piffet som gäller i tvättstugan, upp med hyllor, in med tvättmaskin och sen är det bara att inreda som vi vill! Nästa gång vi har vägarna förbi ett Ikea så ska det inhandlas en ny garderob till städgrejerna som måste gömmas, sen så! Idag har vi haft besök av älskade Skorpan, vi har myst, busat med Ellie och snackat skit :) underbart <3

Lucia

Publicerat: 2011-12-13
Klockan: 21:59:58
Pärlan väckte oss i tid imorse så Fam Roos kunde njuta av morgonen framför tvn, vi tittade på Lucia & drack kaffe- Mysigt :) Fredde åkte till jobbet och jag har haft besök av Emma & Mandisen, vi åt lunch, lussefikade och busade! Hoppas ni har haft en fin Lucia?!

Malmö

Publicerat: 2011-12-11
Klockan: 22:43:36
Den här helgen har verkligen varit underbar. Fredagen började med en tågresa till Arlanda för att möta min kära Elin för att påbörja äventyret mot Malmö, Flygresan dit var minst sagt turbulent pga ovädret så vi fick nästan landa i Köpenhamn pga säkerhetsskäl. Efter att ha snurrat ovanför Malmös flygplats i ca 35 min fick piloten tillåtelse att landa i Malmö. Väl framme åkte vi till Hotellet för att lämna väskor, sen blev det mat i stan och julshopping, vi gick förbi en park som hade "snö" tema, där fanns isskulpturer, ljuskonstverk mm, vi gick förbi en annan park där dom hade tänt minst 300 marsaller. Det var riktigt häftigt att se. Tillbaka till hotellet för snabb "piff" och sen åt vi tapasbuffe och tog ett glas vin. Sen var vi på musikalen "Legally blond" jag kan inte ens beskriva i ord hur jäkla bra den var, dom var så duktiga allihopa, det var riktigt snygga övergångar, det blev aldrig trist, man blev jätte fängslad, dom satte sin egna prägel på storyn, jag skrattade och jag grät, underbart! Vilken upplevelse! Efter föreställningen gick vi vidare till stan för att gå ut på nattklubb, åh va kul vi hade, vi dansade,dansade, skrattade, dansade och dansade lite till ;-) Verkligen en perfekt avslutning på en fin fredag! Lördag morgon bjöd inte på så mycket mer än en underbar frukostbuffé på hotellet, massa girltalk och sen åkte vi till flygplatsen för att bege oss mot Arlanda. Där avslutades vår tripp med en trevlig lunch, massa mer skvaller och mys! Från Arlanda åkte jag direkt till Uppsala, där jag mötte upp min fina familj. Fredde och Ellie hade tagit bilen för att åka och fira Ellie Farfar som fyllde år dagen innan. Vi stannade nån timme för att umgås och fika och sen var det dags att åka till stationen för att hämta upp Skorpan, så henne fick vi med på vägen hem till Hedemora ;-) Hon är så duktig, jobbar och sliter med träning, event mm och mitt i allt så kommer hon till oss för att klinka tvättstugan <3 Du är underbar. Arbetsmyra som hon är så började hon redan igår kväll och jobba, passade på att umgås med henne så mycket jag bara kunde, för idag har jag jobbat en delad tur så vi har inte haft så mycket tid tillsammans, men det gör inte så mycket för hon är tillbaka på Torsdag, då får vi umgås ordentligt. Nej nu har denna bloggen strulat tillräckligt och nu går mina ögon i kors, så godnatt mina kära läsare, nedan kommer några bilder :)

Ps vad är det för feeel? Man kan inte ladda upp fler bilder, bilderna fick jag "mobilblogga" och nu kan man inte ens göra mellanrum bland raderna så nu flyter ju all text ihop där uppe, kul jul för er som ska läsa ;-) ha ha!

Vändning..

Publicerat: 2011-12-08
Klockan: 22:13:25
Vi behövde lite tur och vi fick som vi önskade :) Vattenskade enheten var här idag för att utvärdera skadorna på övervåningen, och vi blev förvånade över hur "små" skadorna var i jämförelse med hur det lät här om dagen!

Summa av kardemumma, Badrummsväggen uppe är blöt pga vattenläcka, men golvet har klarat sig! Så nu kommer röris komma så fort som möjligt för att dra om rören (vardagsrumsgolvet behöver därför ej rivas), sen efter Nyår kommer badrummet uppe att renoveras!

Detta kommer alltså innebära att vi får fröjd i huset några veckor framöver till för att samla lite energi och njuta av jul och nyår innan renoveringen drar igång igen, skönt!

Jösses jag kan säga att en stor klump släppt, jag har haft så ont i magen och varit stressad, men nu är det bättre igen!

Nej nu måste jag sova, för vet ni? veeeet ni? Imorgon åker jag och min älskade vän till Malmööööö ♥
 

Om regn kommer efter sol...

Publicerat: 2011-12-07
Klockan: 17:36:33
Vad händer då nu? Följande inlägg är väldigt pessimistiskt, ni som känner mig vet att jag oftast kan se det mesta från den ljusa sidan, jag kan veta att nu blir det tufft men att det kommer ordna sig! Nu måste jag släppa på "trycket" kan inte gå runt med pyspunka inom mig för tillslut smäller det.... så nu kör vi!!!

Jag är förbannad, jag är less och jag är framför allt ledsen på situationen som pågår på Looovestaigen nu, allt känns väldigt dystert och tufft nu- men jag vet fortfarande att det kommer bättre tider ;-)

Som ni vet så renoveras det för fullt här hemma, det började med att vi ville ha ett fint badrum som slutade med att det var mögel in till tvättstugan, den håller på och bli fin nu (snart klart) men - tänk att det alltid finns ett men

Igår var jag uppe på övervåningen och gick in på toaletten när jag märker att det rinner vatten, A kollar och ringer direkt till Röris, han kommer hit och konstaterar att det sedan många år tillbaka har droppat från rören uppe. När det nu har renoverats så är det naturligt att man ruckar på rören så nu hade det "smällt" till och det sprutade vatten inne i väggen, det var tydligen så blött att väggen "smulade isär" enligt röris.

Jaha vad innebär då detta? Som det ser ut just nu så måste både vardagsrummsgolvet och hela toaletten rivas för att komma åt rör och sen måste det stå och torka, allt från 4-6 veckor, detta kommer göra att det bara finns ett litet rum på övervåningen som kommer kunna användas och det är Thompas rum! Den slutgiltiga domen kommer imorgon när några gubbar från försäkringsbolaget kommer för att bestämma vad som ska göras och utreda skadan! För tillfället är allt vatten till övervåningen avstängt för att inte göra skadan värre, så nnu är vi iallafall jätte glada för vårt fina badrum på nedre våningen!

Åh va skönt att ventilera lite, som ni kanske förstår är det lite kaos hemma nu, vi vet inte riktigt hur det kommer bli och vad som kommer hända här framöver, det enda vi vet att det verkar som att det kommer bli byggkaos en lång tid framöver... Nog om detta!



Vill ni veta något riktigt roligt istället? Vår lilla Pärla har börjat krypa, jösses å fort går det, hon tar sig från rum till rum! Tur att vår lilla kärlek sprider så mycket lycka i all kaos ♥

Före/Efter!

Publicerat: 2011-12-04
Klockan: 22:36:20

Nu lite så här i efterhand kommer utlovade före/efter bilder på badrummet :)



Så här såg badrummet ut för 2 veckor sedan...



Så här ser badrummet ut nu :)Nu ska det bara städas ur ordentligt & det ska "piffas" lite- med handukar, ljus mm! Är jätte nöjd med resultatet.