Things that make me happy

Publicerat: 2012-02-29
Klockan: 22:29:01

Nu var det dåligt uppdaterat här på bloggen, inte för att jag inte haft tid utan mer för att jag inte haft lust ;) Det har dock hänt massa roligt hemma på loovestaigen! Igår kom min syster Malin till Hedemora för att bo här med oss ett par dagar :) så mysigt!

Igår kväll när hon kom åt vi middag, busade med Ellie och sen satt vi bara och snackade skit hela kvällen! Idag har va tagit det lugnt på förmiddagen, ätit en god pannkakslunch, sen till Borlänge för att äta gott och gå på Bio- vi såg "en gång i Phuket" klart sevärd och mysig film!

Förutom att syrran är här så händer det andra gejer, bl.a. har Ellie nu fått sin 7 e tand och stora tjejen har även fått Dagisplats- spännande! Ta hand om er

18-års fest...

Publicerat: 2012-02-27
Klockan: 10:24:24
Bjöd gårdagen på :) Thompa fyllde 18 igår och vi hade en riktig trevlig dag hemma på Looovestaigen! Det var full rulle hela dagen. På morgonen kom Johanna hit, och lite senare dök Elin upp för att fira Thomas.

Sen åt vi lunch och dagen till ära ville Thomas köpa trisslotter -bara för han fick ;-) Så Jag, Ellie, Thomas och Johanna gick ner på stan så han fick handla sina trisslotter. Det var så skönt att komma ut, strålande sol och fint väder. Skönt!

När vi kom hem åt vi lunch och sen kom Thomas syskon och syskonbarn :) Det var jätte trevligt att träffa dom igen. Ett lyckat firande och en lyckad dag, det bästa med gårdagen var att se Thomas så glad- det värmde!




Ellie var glad och social igår ♥

När Ellie somnat hade vi filmkväll, det var dags att se filmen vi (iallafall jag och johanna) längtat efter- senaste Twilight filmen. Det blev många skratt i soffan då magarna kurrade hejvilt :P ha ha!



Inspirerad...

Publicerat: 2012-02-25
Klockan: 23:23:00
wow alltså- jag har sånt sug och känner sån lust att baka massa fina små verk, ni vet att jag älskar att baka, men jag har inte haft lusten på bra länge. Nu helt plötsligt huxflux så vällde det över mig, jag vill baka, massa smått och gott, underbara mini cupcakes mm.. Åt vem ska jag baka? Vem vill smaka :P Ha ha!

Dagen har varit bra :) Gick ut i blås(o)vädret efter Ellies gröt, det var skönt att komam ut med Bettan och snacka lite skit. Sen kom Peppe upp på en "hejdå" kaffe och skitsnack- han ska vara i Sthlm varannan vecka nu ett tag framöver!

Eftermiddagen har bjudit på bus, lek och galenskaper med Ellie, hon är ju för go min lilla pärla ♥

Lagade kycklinggryta med ris till mig själv nu på kvällen (Thompa åkte till Blg över dagen) Ellie hoppade och skuttade och ville komma upp och sitta i min famn, slutade med att det blev "en till mig, en till dig" Hon älskade mammas kycklinggryta ;-)

När Ellie somnat, var det dags att röjja lite och förbereda inför morgondagen. Sen hamnade jag i soffan med en kopp Te och 3 kartonger, kände att jag var tvungen att göra klart Ellies inbjudningkort, dom måste ut nu snart..

Lite tid att bara "vara" och njuta av en kopp Te satt inte fel....

Tulpaner...

Publicerat: 2012-02-24
Klockan: 22:09:03

Åh finns det nå finare såhär års? Det är en riktig trök period vädermässigt och då älskar jag alla dessa vackra tulpaner, speciellt dom lila och dom vita. Kanske får ta och köpa några tulpaner till mig själv, för att jag är värd det ;-)

Idag har vi haft besök av Emma och Mandisen, tjejerna va på strålande humör och lekte på varsitt håll- man kan ju inte leka tillsammans heller ;-) ha ha! Ellie blev jätte grinig innan melliset, och när Emma & Mandisen åkte hem så somnade hon direkt. Sötnosan- helt slut! När hon vaknade så tog jag och Thompa med henne ut på en promenad. Det var jätte skönt, komma ut och passa på att snacka lite skit.

Nu på kvällen har vi ätit god fredags mat, hemmagjorda Grekiska biffar med klyftisar och Tzatziki, mums hä va gott :)

Ha en trevlig kväll och helg ♥

Firande...

Publicerat: 2012-02-23
Klockan: 22:38:10

Idag har jag jobbat dag! När jag kom hem hade finaste börjat att damma så jag dammsög och skurade lite senare. Ellie tittade nyfiken på när mamma gjorde lasange och bakade semlor. Effektiva klubben här hemma idag ;-)

Sen kom Peter upp hit. Vi hade bestämt att vi skulle fira Thomas lite i förskott idag, varken Peter eller Fredde är hemma på söndag, så det blev lite extra festligt idag :)

När Ellie hade somnat nu på kvällen så passade jag och Bettan på att ta en promenad-skönt men slaskigt som tusan, gillas inte!

Fredde sitter här brevid och kollar på nån riktigt skum film (snakes on plane?) så jag passar på att blogga! Nu ska vi strax sova, det ska bli skönt!

Återbesök

Publicerat: 2012-02-22
Klockan: 20:58:06
Gårdagen bjöd först på läkarbesök i Säter, det var 2 års uppföljning på viktenheten, det såg bra ut, dom kollade värden och det var mestadels bra. Jag har under denna tid tappat totalt 60 kg! En remiss är skickad till Falun på plastikkirurgin för att ta bort magen. Det känns bra!

Sen hem för att mysa med familjen, ta en promenad med Bettan och sen jobba kväll- vi hade skit kul på jobbet. Vi blev bjudna på goda semlor av jobbet dagen till ära :)

Idag har jag varit på promenad med Bettan, sen åkte vi till Avesta. Det var dags för Babysim :) Jag åkte och storhandlade och sen var det dags att åka hem och ge pärlan mat och packa upp efter storhandlingen.

Nu ska vi bara mysa en stund innan det är dags att sova ♥

Busiga tjejor ♥

Publicerat: 2012-02-20
Klockan: 22:34:47
Förmiddagen spenderades i Avesta med Emma & Mandisen- jätte mysigt :) Vi drack kaffe och snackade skit. Tjejerna busade och va glada :)



Snodde den här bilden av Emma, Ellie ville kolla vad Amanda hade innanför tröjan ;-)

Sen åkte vi hem för att luncha och sen gick jag och Ellie ut för att åka pulka och njuta av solstrålarna som visade sig då och då :)

När Ellie väl somnade en sväng på eftermiddagen så somnade jag oxå, skönt :) På tal om att sova, så är det dags att sova nu. vi hörs ♥

♥ Mys pys Lördag ♥

Publicerat: 2012-02-19
Klockan: 11:44:22

Igår jobbade jag till 13.15 sen åkte jag hem till fina familjen och gosade med dom, vi käkade lunch och bara umgicks :) På eftermiddagen kom fina Elin. Vi hade bokat bord på Halvan för att äta en underbar middag och umgås ♥

Vi hade verkligen en toppen kväll, åt jätte gott, skrattade mycket och snackade massa skit- underbart ♥





Fördrink innan utgång: Mango och Champange!




Så här såg jag ut igår :)

Idag har vi ätit Hotellfrukost a la Loooovestaigen, och sen var det dags för Elin att åka hem igen. Här hemma blir det snart lunch sen är det dags att jobba några timmar!

Ha det bäst ♥

Vilken underbar dag...

Publicerat: 2012-02-17
Klockan: 21:42:17
Det har varit idag, det har varit så fint väder och solen har gett en massa energi, underbart :)

Morgonen började med en långpromenad med Bettan, vi gick i sdtrax över en timme-riktigt skönt :) Ellie somnade sött i vagnen och låg ute och sov i 45 min, under den tiden kacklade jag med grannar till höger och vänster- solen gjorde mig extremt social idag :P Ha ha!

När pärlan vaknade bytte jag overall på henne och tog med henne på en premiärtur med hennes fina pulka, åh va hon tyckte det var roligt. Grannarna skrattade och tyckte Ellie va så fin- å det har dom rätt i :)

Sen kom Fredrik och Thompa hem, då åt vi lunch allihopa sen bestämde vi oss för att gå ut i det fina vädret igen och åka pulka med Ellie. Thompa tog riktigt fina bilder, här kommer smakprov på några:



Glada Belliusen







Denna bild gillade jag på oss :)

Efter pulka åk och bus ute i det fina vädret var det dags för mig att åka och jobba, nu är jag hemma igen, tänkte varva ner lite innan det är dags att sova, upp tidigt imörra! 

Ha en underbar Fredagskväll ♥ 

Se upp i backen ;)

Publicerat: 2012-02-17
Klockan: 13:00:57

Här kommer Ellie :)

Quick....

Publicerat: 2012-02-16
Klockan: 22:31:13
Ett kort inlägg blir det nu, är sjukt trött och vill inte slösa en sekund till av min skönhets sömn ;) Ha ha!

Dagen har bjudit på följande: Varit på tippen med skräp, varit inne på Volvo, varit på tidig morgonpromenad (skit kallt) med Bettan, haft besök av Emma/Peter/Mandisen- druckit kaffe och snackat skit, pratat med Sanna i telefon om allt mellan himmel och jord, fikat och ätit middag med Peter, busat med Ellie, handlat, haft en trevlig kväll med Thompa- han har varit lite extra social idag ;-) ha ha! Thats that, nu mina vänner avslutar jag med dom vanliga orden:

Godnatt ♥

Lilla gulguldiga pärlan är hemma nu...

Publicerat: 2012-02-15
Klockan: 22:49:32
Idag har det varit en toppen dag, Vi började förmiddagen med att hämta lilla pärlan som vi köpt, en liten "skruttbil" en liten Clio som är så ful så den är snygg ;-) ha ha!

Eftermiddagen spenderade jag på Rehabiliteringen och Fredde & Ellie plaskade i simhallen på babysimmet, hade verkligen velat varit med idag :/ Mina fina ♥ ni är mitt allt.

Packade lilla pärlan för att hinna ner till tippen innan Fredde & Ellie kom hem, snopet att dom stängde 3 minuter innan jag kom :/ men men! Den är packad och klar inför morgondagen iallafall ;-)

Idag har hela familjen av en härlig middag (ris & fläskfilégryta) vi snackade skit, planerade lite 18 års dag och sen gick jag över till Bettan för att gå på en Mary Kay visning, det var trevligt och jag känner mig som en ny människa, skönt att på pyssla om hyn lite :)

Gubben och jag sitter och gäspar ikapp så det är nog dags att sova nu :P godnatt!

Lite extra mys...

Publicerat: 2012-02-14
Klockan: 22:51:01
Dagen till ära :) Peter kom upp på eftermiddagen för att busa med Ellie så jag och Fredde kunde åka ner på "Halvan" och äta en 2 rätters ♥ Åh det var så mysigt, och uppskattat. Skönt att komma iväg en stund bara vi ♥

På förmiddagen kom Emma hit och vi pysslade med våra tjejers inbjudningskort till 1 års kalasen, trevligt. Fredde tog med Ellie på en promenad och kom hem med en varsin tårtbit till oss :) Det var så gulligt. Det förtjänade vi efter allt pysslande :)



Här får ni en liten tjyvtitt på Ellies inbjudningar, vill ju inte visa det färdiga resultatet ;-)

Här på kvällen när Ellie hade somnat trotsade jag och Bettan vädret och pulsade oss ut i snön på en promenad, det var jätte skönt, trots att det snöade som tusan!

Hur ska detta gå?!

Publicerat: 2012-02-13
Klockan: 22:50:37
Hej, idag har jag skramlat med kastrullerna på jobbet :) Det var kul. Efter jobbet bar det hem för att träffa mina fina. Vi åt korvstroganoff med potais till middag och sen var jag ute på en promenad med Elisabeth. Nu har vi suttit hela kvällen och slappat framför tv och följt innebandyn!

Nu är det dags att sova, ska först koppla på apparaten som jag hämtade på min lunch idag. Den ska mäta andningsuppehåll mm. Massa sladdar och grejer. Ska bli spännande och se om jag kan sova inatt, maj gaaad!

Helgen är förbi..

Publicerat: 2012-02-12
Klockan: 22:14:57
I lördags kom fina Elin på Lunch date med oss i Fam Roos, jag hade gjort lasagne och bryggt kaffe, det var mysigt att snacka skit, äta gott och busa busa busa med Belliusen ♥ Jag åkte sen för att jobba kväll.

Idag har jag jobbat och sen hem till ett tomt hem, så jag passade på att sätta igång hög musik, vädra, tvätta, damma, dammsuga, skura, byta sängkläder, plocka mm! Så skönt kan jag säga, äntligen blev det ordentligt gjort. Hä va på tiiiin :P

Idag åkte Fredde och Belliusen till Uppsala för att fira Ellies Farmor som fyller på tisdag, dom hade haft en trevlig dag! Åh så glad jag blev när mina fina kom hem på eftermiddagen- saknat er massa ♥

Fredrik va duktig och använde kameran som alltid ligger i skötväskan, så här kommer 2 bilder från deras utflykt idag :)



Ooo spännande, en ny leksak att utforska ;-)



♥ Kärlek ♥

Hoppas ni har haft en bra helg?! Nu är det dags att sova. Godnatt!!!

Sääääääg

Publicerat: 2012-02-10
Klockan: 22:08:56
ja fy idag är jag seg, huvudet funderar äntä idag och jag är skittrött. Går och lägger mig nu och hoppas på några timmars skönhetssömn ;-)

Tur att det varit en ganska lugn dag idag, började dagen med att ta blodprover på vårdcentralen, 11 rör tog dom-maj gaad- tur att det bara är 4 ml i varje ;-) Sen har jag och Belliusen hälsat på våra pompisar i Avesta, handlat lite på ica och sen bara varit här hemma och umgåtts med Thompa och Peppe :) 

Trevlig helg ♥ 

Spökbilder...

Publicerat: 2012-02-09
Klockan: 23:00:45
Ha ha, ja det sa tandläkaren imorse att bilderna från röntken va. Jag var där för ett halv år den och då såg hon ett hål, men när hon tittade i munnen fanns det inget hål. Jag skulle därför komma tillbaka idag på koll för att se om det blossat upp nått hål, men nej. samma sak!

Bilderna visar att jag har hål- men det finns inte en endaste liten antydan om det när dom kollar i munnen (och då fick endå flera komma in för att undersöka saken). Ja men det tackar jag för och fick en ny tid igen om ett halv år, dom ville hålla koll på "spökbilderna".

Efter Tandläkarbesöket åkte jag och Emma till Kuppan, jag skulle leta efter lite saker till mig själv- men kom såklart bara hem med lite kläder till min pärla. Utbudet på skor va jätte dåligt så mina fötter får plågas en stund till ;-) Vi åt lunch och fikade gott på Waynes- Latte och Morotskaka, möööms :) Tack för idag pompis!!!



Dubbeldagarna

Publicerat: 2012-02-08
Klockan: 23:39:07
Är ansökta om och nu får vi snart vara hemma båda två, vi tänkte att vi ville passa på att använda oss av försäkringskassans "nya" regler nu innan Ellie fyller 1 år- perfekt nu när vi haft en period där vi jobbat om varandra mycket.

Blir ett snabbt inlägg idag, måste komma isäng- försöka sova fast jag är pigg :/ Har ett tidigt besök hos tandläkaren imorgon!

Idag har jag varit med Ellie och Elisabeth på en förmiddagspromenad, det var skönt! Jag & Fredde åt lunch och efter det åkte mina fina till Avesta för att gå på Babysim. Jag gick ner på stan för att möta Linn och så åkte vi för att jobba!



Avslutar med att bjuda på en bild på en riktig liten busunge :) Godnatt ♥

Vilken soppa..

Publicerat: 2012-02-07
Klockan: 22:00:35
Fick papper från Försäkringskassan som ska fyllas i och skickas in. Maj Gadd vilken djungel, jag kunde inte ens tyda pappret så jag var tvungen att ringa in för att få hjälp på traven- nu tror jag att det blir bra och att allt är ok, vi får se. 

Idag har vi haft besök av Emma & Mandis, det var trevligt. Ellie har dock varit en surpuppa till och från, men alla har sina dåliga dagar. Hon bjöd iallafall Emma på show och visade hur man skakade rumpa till musiken ;-) 

Andreas kom hit idag för att hänga upp badrumsinredningen som jag glömt köpa, maj gadd, jag glömt köpa - fattar ni va pinsamt ;-) ja ja- det man inte har i huvudet får nån annan påminna en om :P

Nu ska jag skriva ner några viktiga saker i kalendern som jag inte får glömma, det händer en hel del framöver :) Sen ska jag passa på att sova ♥

Studiebesök..

Publicerat: 2012-02-06
Klockan: 22:00:19
Helgen har bjudit på jobb, i lördags var det kalas för Peter- det var trevligt att komma dit och fira Peter och träffa alla nära och kära :) Igår kom finaste Trulsan hit på lunch/kaffe/skitsnack och Elliemys... 

Idag blev det skiftbyte i bregottfabriken ;-) ha ha! Skulle egentligen ha jobbat kväll men tog köket istället pga sjukdom. Fick åka iväg en sväng på förmiddagen från jobbet, idag var det nämligen dags för Ellies första studiebesök på Förskolan, idag tittade vi på Svedjans och den verkade bra. Ellie spanade in allt och alla, pekade hit och dit och försökte få kontakt med alla :)

Efter en stund satte jag ner henne på golvet för att se hur hon skulle reagera, då reste hon sig upp och gick längs med väggen och soffan för att komma fram till dom andra barnen som satt och läste saga, det var så sött :)

Nu på kvällen har vi firat Peppe som fyller 26 år idag :) Vi bjöd hit honom på lite mat och fika, det var trevligt :) Fredde & Peter spelade kort medans jag och grannen gick på promenad, kallt som tusan men skönt!

Nu sitter jag här med en kopp te och kom på att jag var tvungen att uppdatera bloggen ;-) Ha det bäst ♥

Äntligen..

Publicerat: 2012-02-03
Klockan: 21:29:55
Idag har jag tatuerat mig, wihoo, jätte nöjd med resultatet, här är den:



Det gjorde inte så ont som jag hade trott, det var bara på vissa ställen som det gjorde ont, men annars var det okej. Nu är en av två på plats iallafall ;-) 

Idag har jag druckit kaffe med finaste Elin och även träffat resten av Fam Karls- det var jätte mysigt och skönt att vi äntligen kunde ses :) Elin blev så glad för sin examenspresent så hon både grät och skrattade- då har vi lyckats ;-)

Nu ska jag mysa med min kära man innan det är dags att sova, jobbar hela helgen och däremellan ska vi på kalas :) Ha en underbar helg ♥ 

Blandade känslor...Mycket tankar...

Publicerat: 2012-02-02
Klockan: 22:08:18
Efter läkarbesöket idag. Jag fick diagnosen Fibromyalgi. Det är många tankar som snurrar, mycket känslor och funderingar. Men det känns toppen att jag har ett underbart Team i Säter som kommer hjälpa mig med allt från rehabilitering till samtalskontakt. Det känns skönt. Har inte så mycket mer att säga så nu ska jag försöka sova ♥

Worki worki

Publicerat: 2012-02-01
Klockan: 21:12:26
Idag har det skramlats i köket, skulle igentligen jobba kväll, men hoppade in i köket istället, skönt att få kvällen fri med mina fina :)

Fredrik & Ellie har varit på Babysim idag och det hade gått bra :) Efter det kom dom direkt och hämtade mig från jobbet!

Idag har jag varit ute på promenad med grannen, jätte trevligt, tiden går så fort när man pratar om allt mellan himmel och jord :) Nu ska jag kolla på lite tv med min andra hälft, sen sova i tid. Ska upp tidigt imorgon och åka till säter på utredning, skriver mer om det imörra! Vi hörs!