Jag har inte så mycket..

Publicerat: 2012-01-31
Klockan: 22:35:10

Nytt att komma med ;-) Min man kom hem igår, det var så skönt. Vi har tagit tag i lite praktiska saker och när vi var klara med det igår så satt vi bara framför tv- slappade och snackade skit.

Idag har förmiddagen bjudit på en promenad tillsammans med grannen, sen har det varit bus och mys hemma med mina fina innan det var dags att åka på APT och jobba efter.

Trodde jag skulle jobba kväll imorgon, men pga sjukdom hoppar jag in i köket hela dagen imorgon istället, det blir kul, så nu måste jag sova!

Jag har byggt upp en ny kategori, så det kommer kanske bli lite rörigt i bloggen, ska se om jag kanske ska ha en sido blogg istället- läs mer under kategorin "Lisa mot ett sundare liv". Godnatt ♥

Helgens bravader...

Publicerat: 2012-01-29
Klockan: 22:04:17
Fredagen bjöd på fika med Emma & Mandisen, eftermiddagen och kvällen spenderades hemma och på kvällen bjöd vi hit Peter på mat & efterrätt- det bjöds på Kött, kroketter & bea & till efterrätt Fruktsallad med glass och nougatsås. Trevlig kväll med trevligt sällskap!

  

Gott gott :)

Lördag förmiddag styrdes bilen mot Uppsala, Jag och Belliusen åkte hem till Fredriks föräldrar, där bjöds det på fika och sen lämnade jag Ellie där och åkte till Gränbycentrum för att träffa Hulda, det var jätte mysigt- vi shoppade, åt lunch och jag drack självklart en latte :)

Sen åkte jag tillbaka till Fredriks föräldrar och möttes av en glad Ellie. Det hade gått bra hos Farmor/Farfar/Farbror :) Vi fikade och snackade lite skit, sen styrde bilen vidare mot Sthlm, vi parkerade hos Fam nygren och där bjöds det på mycket mys & många härliga skratt :) Ellie fick även träffa morfar en stund, det uppskattade vi :)  

Här kommer lite bilder på Kläderna jag köpte till Ellie i Gränby:



2 Klänningar



2 Pyjamaser



En tröja & strumpbyxor



Body och Byxa



Å bäst av allt (enligt min smak) den här supersöta Onepiecen med rosor på :) älskar den, synd att den inte fanns i vuxenstorlek ;-) 

Måste bara tillägga att jag är väl medveten om att allt går i rosa, ha ha! Lollo skrattade när jag visade vad jag köpt till Ellie och sa att den här påsen kom från en mamma som sa att hon "inte alls kommer köpa massa rosa saker" :)

Efter myskvällen på österdals åkte vi till Bella för att låna en sängplats, det var mysigt att uppdatera varandra om livet och bara mysa. Imorse åt vi frukost tillsammans och sen åkte jag för att hämta Peter och vi började färden hem mot Dalarna. 

Det har gått bra med Ellie i helgen trots att det varit mycket för henne, hon sov dåligt natten till söndagen och var lite grinig, men sen sov hon nästan hela vägen hem och när hon vaknade var hon pigg & glad ♥ 

Här hemma avslutas denna helg med Wallander och en kopp kaffe :) Hoppas ni har haft en trevlig helg ?!

Imorgon kommer äntligen min fina man hem. Vi längtar efter dig ♥

Puh!!!

Publicerat: 2012-01-26
Klockan: 22:36:35
Jobbat (längre än jag trodde) jag hade fel om passet, men men :) Efter jobbet fick jag massage, lyx att jobbet erbjuder det, skönt men nu har jag ont, känns som värsta träningsverken.

Hem för att äta/städa och piffa lite, renoveringen är klar, elektrikern var här idag och "knöt ihop säcken" :) Nu har vi bara lite småfix kvar som lite ljus tavlor mm, sen är det perfekt :) Nu kommer pics:



Vi börjar med en bild från köket, här är det renoverat sen tidigare men det nya är att det är en ny ho, aldrig mer en i vitt porslin :/ så nu har vi en traditionell stålho :)



Tvättstugan blev renoverad nu innan jul, det nya här är att det kommit en ny bänkskiva på plats, samt att vi har ett avloppssystem så vi kan spola vatten där inne :)



Här bjuder jag på en bild på halva badrummet uppe ;-) ha ha! Det är nämligen så att vi inte har fått in badkaret än, vi hade sån tur att vi fick ett fint av Fredriks föräldrar istället för att behöva ställa in det gamla ;-)

Lite inredning i det här så blir det toppen, får se om jag kan shoppa nått i helgen- det beror på hur mkt peningar det finns kvar nu efter jag har betalat räkningarna ;-)



I vardagsrummet har vi fått ett nytt fint golv som smälter ihop med hallen, inga trösklar, väldigt barnvänligt :) Har dessutom flirtat till mig vårt gamla vardagsrumbord som jag saknat, det fyrkantiga var för stort.



Vi har även fått in en liten matsalsdel, här kommer finmiddagar och fredagsmys garanterat bli en hit :) I vardagsrummet krävs oxå lite piff, fortfarande lite tomt på vägagrna, men det kommer snart upp lite canvastavlor på familjens lilla solstråle plus lite annat smått och gott ;-) Skönt att ha ett extra space där vi kan hålla en middag och få plats ( egentligen plats för 6 stolar men vi ville bara ha 4 framme)

Jaha nehe, nu har jag hållt min del av avtalet, du ska jag njuta av allt det fina medans jag betalar räkningar och passa på att berätta för min andra hälft om mina storslagna planer :) Godnatt ♥


Ledig idag...

Publicerat: 2012-01-25
Klockan: 22:16:00
Egentligen skulle jag jobba nu på kvällen, men jag försökte byta bort mitt pass så jag kunde få följa med på Babysimmet med mina fina- jag förstår att det kanske inte alltid kommer fungera att vi är med båda två, men försöka kan man ju :) Det var riktigt roligt idag, provade på nya saker och Ellie var på strålande humör. Det känns dock att steg2 är 10 min längre, man är ännu mer trött och Ellie somnade nästan i vattnet på sluten ;-) ha ha!

Nu på kvällen har vi rensat och sorterat allt skräp (tro mig det är inte lite det blir efter en renovering-sjukt) så nu står det utanför garaget, imorgon kommer Andreas och kör bort det till tippen och han har även elektrikern med sig, så imorgon blir det klart.

När jag kommer hem från jobbet imorgon så ska vi städaoch sen kommer bilder. Nu ropar kudden ♥

Rörande...

Publicerat: 2012-01-24
Klockan: 22:18:33
Rörigt är det hemma nu. Och ska jag vara ärlig så finns det knappt energi till att göra något åt saken, den energin vi har väljer vi att lägga på andra saker :)

Det är "klart" hemma nu (vi väntar bara på elektrikern) och jag lovar- det kommer bilder :P Andreas kommer tillbaka på torsdag för att städa upp lite, åka på tippen med massa skräp och förhoppningsvis har han med sig en elektriker.

Natten till idag var inte optimal, Ellie var vaken mellan 00.00 . 04.30 hon var jätte ledsen och mamma Lisa var otillräcklig, jag provade allt jag kom på men det hjälpte inte :/ Lilla pärlan. Hon har varit sådär nätterna då vi upptäckt en tand, men nu ser vi inget!

Vi var på BVC idag och hon sa att barn kan ha sånna perioder ibland. Kan vara att det varit mycket eller att någonting är "på gång" tex tänder eller en förkylning. Under dagen har doch pärlan varit på strålande humör och det hjälper faktiskt när man är jätte trött :)

Ellie hade växt lite på längden, men gått ner i vikt. Vi skulle inte bli oroliga utan hon misstänkte att det var för att Ellie är så aktiv- å det är ju sant- ungen är ju inte still 1 sekund, inte ens när hon sover ;-) Hon ville att vi skulle komma på en extra koll, så vi ser att det går åt rätt håll :)

Har jobbat ikväll och det har gått bra, trodde jag skulle vara jätte trött men jag fick lite ny energi av att komma dit :) Nu skulle jag dock kunna somna här i soffan, så det är dags att runda av och sova ♥

Lisa bland kastrullerna ;-)

Publicerat: 2012-01-22
Klockan: 22:01:41

Då var denna jobb helg över. Igår jobbade jag en delad tur, när jag kom hem på dagen så gosade och busade jag med Ellie och fick god mat och kaffe serverat av min kära man, sen iväg för att fortsätta arbetspasset. När jag kom hem på kvällen så kurade jag och Fredrik ner oss i soffan med ett glas vitt och en fin ostbricka, gött :)

Idag har jag jobbat i köket, så det har lagats mat hela dagen. Som vanligt när jag jobbar i köket så skramlar det i kastrullerna, musiken är på i bakgrunden och Lisa sjunger-skrattar och pratar för mig själv (tur att man kan stänga in sig) ha ha :)  

När jag kom hem väntade mina fina på mig och vi har bara tagit det lungt. Nu är det paus men annars kollar vi på Wallander. Vi ska ta en kopp te och sen ska iallafall jag sova, finns inte en chans att jag orkar kolla klart på filmen ;-) Hoppas ni haft en trevlig helg?! ♥

Holy Macaroni...

Publicerat: 2012-01-20
Klockan: 20:52:26

Jag har fastnat för gamla uttryck som "gud i skruven, jösses amalia, holy macaroni, gud i puppula" mm, lite bättre kanske än alla dessa svordommar som flyger ur min mun ;-)

Jag glömde skvallra i förr förra inlägget om en till kul grej som kommer hända, jag har fått en tid så jag äntligen kan göra mina tatueringar :) Jag har dragit på det länge, först blev det graviduppehållet, sen fick jag tid, som inte blev av pga de tråkiga omständigheterna, sen har jag bara dragit ut på det, vem ska nu göra det tänkte jag, och nu är det bestämt och klart. Blir inte bara 1, utan 2 ;-) Fast en i taget såklart, jag som är sån klenis skulle nog aldrig klara av att göra 2 på samma dag :P

Nej nu blir det Fredagsmys med gotti gott, underbart sällskap, en förhoppningsvis rolig film och sen sova, jobbar hele helgen! Ha en trevlig helg ♥ 

Utmaning: Gissa gissa gissa....

Publicerat: 2012-01-19
Klockan: 21:17:05
Av 5 närbilder, hur många rätt får du? Vad föreställer bilderna?



....



.....



....



....



Antar du utmaningen? :)

Bland plaskande och glädjehopp..

Publicerat: 2012-01-18
Klockan: 22:42:43
Idag började vi med Ellie på Babysim steg 2, det var så roligt att komma iväg med henne efter juluppehållet på aktivitet igen :) Hon var pigg och glad, kul att träffa Mandisen och hennes föräldrar oxå :)

Har som jag skrev i förra inlägget varit en hel del tankar och dom gruttar jag stundtalt fortfarande runt i lite, men så får det vara. De senaste dagarna har jag dock haft lite flyt med bla ett "mio" ärende- köpte bordet tidigare som bara står (så missnöjd med färg) så vi var inne idag innan Babysimmet och kollade nytt, vi får byta och hittar vi inget annat som faller i smaken så får vi pengarna tillbaka, trots att vi monterat ihop det.

Jag fick även ett telefonsamtal igår av 2 trevliga snart färdiga Behandlingsassistenter som ville göra sitt examensarbete i sammarbete med mig, dom ville använda sig av information om "mitt liv" och skriva utifrån det- jätte spännande projekt här framöver :)

Annars rullar det på här hemma, vi har för tillfället ett nytt vardagsrumsgolv på plats, kakel och klinker i badrummet uppe, så nu är det bara resten kvar, nån dag till får vi stå ut, sen så :)

Idag har vi även byggt ihop tvättstugeförvaringsstorachablaketgrejen som gör att vi får undan det mesta som brukar ligga och skröpa :) skönt..

Älsklingen, Thomas och Peter sitter nere och spelar TP, det verkar gå si så där ;-) Ska nog gå ner och ta en kopp te och se hur det verkligen går :) Vi hörs!

Det är som det är & det blir som det blir...

Publicerat: 2012-01-14
Klockan: 22:47:01
Hjärnan är fortfarande ur funktion och det är för mycket som rör sig i huvudet på mig, tror säkert att allt kommer lösa sig bra, om den ena dörren stängs så är det för att en annan ska öppnas! Vill inte gå in mer ingående på vad som händer,jag behöver grutta runt själv i allt och försöka att ta det lugnt i 2 veckor, innan jag tar ut nått i förskott, sen får vi se!

I torsdags hade vi lite kalas för Fredrik, vi bjöd på Tårta & Kaffe, hade besök av Fam Lundgren/Ziemann, Peter och Elin. Det var trevligt att bara vara hemma och mysa med kaffegäster hela dagen!

Igår jobbade Fredrik och jag och Ellie åkte ut till Karlsgården- för att mysa, dricka kaffe & snacka lite skit. Det är så underbart för nu är allt klart (Det som gjorde mig sååå lycklig i ett tidigare inlägg) Nu är det offentligt att min fina Elin har fått jobb som biträdande jurist på Glimstedts i Falun, Hon har köpt bil, och flyttar till Falun i februari ♥ Livet kan bjuda på många underbara överraskningar ibland!
 
Idag har vi haft besök av Fredrik föräldrar och bror, åt smörgåstårta & princesstårta för att fira Fredrik i efterskott :) Ellie var på bra humör och levde rövare som vanligt ;-)



Ellie fick en till tand inatt, så nu har nr 6 tand kommit, 4 uppe, 2 nere ♥

Nu måste jag sova, har jobbat kväll och imorgon jobbar jag en delad tur! Vi hörs- Ha en trevlig helg!

Nödvändiga rader..

Publicerat: 2012-01-12
Klockan: 22:37:07

Det här är nog det mest givande inlägget ever, för vet ni? Jag ville bara säga att jag återkommer imorgon- hjärnan är ur funktion! Tänker för mycket nu :/



GRATTIS älskade underbara mannen min på din födelsedag ♥



Du är mina andetag ♥ Älskar dig!

Grattis ♥

Publicerat: 2012-01-10
Klockan: 23:12:30

Stort grattis till min älskade vän Elin som from idag kan titulera sig som Jurist- wiihooo ♥




Vi är så stolta över dig!

Ett glapp...

Publicerat: 2012-01-10
Klockan: 10:24:33
Ja det var det som var felet på Volvon, det var ett glapp i en kabel som inte satt som den skulle! En lampa som skulle bytas och notan hamnade "bara" på 327 :- Jag som trodde att du ska det bytas batteri eller startmotor, lite tur i oturen :) Det tackar vi för!

Gårdagen gick åt hemma med att fixa och dona lite, göra ärenden på stan, hämta volvon, fram och tillbaka till woody och beställa badrumsinredning! Som sagt nu har renoveringen börjat och snart snart har vi nytt badrum uppe och ett nytt fint vardagsrumsgolv :) Wihooo!  

Tänk att en tand kan skapa...

Publicerat: 2012-01-08
Klockan: 22:08:10
sånt lidande :/ Ellie har bökat inatt och skrikigt som tusan. Imorse förstod vi varför när vi såg att hennes 5:e tand hade kommit. Stackars barn!

På förmiddagen tömde vi vardagsrummet, rev bort golv och lister. Imorgon börjar renoveringen av det övre badrummet, det ska bli så spännande att se resultatet :)

Har jobbat eftermiddag/kväll, känner mig ganska trött så jag ska passa på att gosa ner mig i sängen, ska ju vara på Volvo kl 07.00 imorgon! Hoppas ni har haft en trevlig helg?!




Lilla svarta pärlan

Publicerat: 2012-01-07
Klockan: 12:06:17

Står nu parkerad utanför! Vilken service Volvo har, kom ner imorse och eftersom att det är helg är verkstaden stängd! Inga problem, lämna din bil och låna den lilla svara pärlan så löser vi det på måndag morgon sa han :) skönt att slippa oroa sig i helgen! Jag älskar den lilla svarta pärlan, dom får nog inte tillbaka den ;) ha ha! Ha en bra dag mina kära läsare <3

Det var den myskvällen det...

Publicerat: 2012-01-06
Klockan: 22:18:49
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig! Nu på kvällen skulle jag bara åka ner till ICA för att handla en snabbis, men blev inte riktigt så! När jag skulle åka därifrån så startade inte bilen, efter ett x antal försök gick jag bort till Volvo för att kolla om jag kunde ha sån tur att det var öppet? men nej, det är ju röd dag, knallade tillbaka till bilen, ringde pappa, ringde peter, Peter kom ner och försökte, men nej, ringde granne (tack å lov så kunde hon komma med sin bil) så när vi väntade på henne gick vi till okq8 för att köpa en bogseringslina, sen tillbaka till bilen- då kom grannen :)

Peter bogserade mig upp mot loovestaigen tills avfartsvägen, då det tog tvär stopp, grannens bil orkade inte dra min volvo :/ Då lämpligtvis stod ju vi i nerförsbacke, så jag skulle prova lägga i 2:an när jag rullade ner å gaaaasa, men nej! Hamnade då nere vid "Västkustslingan" . Hem för att hämta täckbrallor och byta skor och sen jaga startkablar (självklart hittade jag inte mina) fick låna av snäll granne, men nej det gick inte heller!

Detta tog lång tid och summa av kardemumma, bilen gick tillslut igång, men nu är den stendöd- men the good news är att den nu står på vår parkering :)

Detta innebär en tripp till Volvo imorgon- kommer säkert få en lånebil under helgen, vilket behövs då jag jobbar hela helgen! Efter mycket om och men kom jag hem och min älskade man hade varit så snäll och fixat mat och kaffe till mig och Peter som var hungrigam kaffetörstiga och jag var frusen (Peter fryser aldrig) Det var jätte gott :)

Sen upptäktes att det är stopp i köksavloppet, vi försökte på eget bevåg göra rent det vi kunde, men det var inte tillräckligt, så på måndag får vi ringa spolbilen! SUCK!!!

Vilken soppa, är det inte nästa fredag man ska ha sån otur? ;-) Nu har jag precis druckit upp min Latte och ätit choklad, nu har jag även varvat mer efter kvällens bravader- så nu kommer jag nog sova gott :)

Vi hörs, tills dess- må bäst♥

Dagens minitripp

Publicerat: 2012-01-05
Klockan: 23:06:38

Idag har Belliusen & jag varit i Sthlm, åkte ner över dagen dels för att hjälpa Peter men framför allt för att mysa och ta en kopp kaffe och snacka skit på "österdals" :) Ellie har varit på strålande humör och myst, busat, lekt med hundarna och dessutom träffat sin morfar som åkte från jobbet en stund för att få gosa lite med henne <3 tack för idag, hoppas vi ses snart igen, tiden gick alldeles för fort idag! Nu är det dags att sova. Godnatt

Å där flög det ut en gran

Publicerat: 2012-01-04
Klockan: 21:53:17
från balkongen...ÄNTLIGEN ;-)

Idag har vi allså städat ur julen från Looovestaigen. Vi brukar alltid ha gjort det tills Nyårsafton, men nu höll vi ut (läs : har inte orkat/haft tid tidigare) tills idag. Granen slängde vi faktiskt ner från balkongen, måste sett kul ut om nån granne såg det ;-)

Eftersom jag hade på en hel del "snö" på fönstrena så blev det till att tvätta dom oxå- inte det lättaste att få bort, men nu är det fint!

Vi har även börjat förbereda för nästa vecka- tömt halva vardagsrummet och ställt in alla saker i gästrummet, känns lite tomt i vardagsrummet med bara soffan, tv:n och soffbordet. Men Ellie är överlycklig för vilken yta hon har fått att krypa på ♥

Idag har vi även hunnit med att ha fikabesök på förmiddagen av Emma & Amanda, trevligt som vanligt :) Uträttat någta ärenden på stan och ringa några viktiga samtal. Effektiva klubben med andra ord ;-)

Nu ska jag ta en kopp te och mysa ner mig i soffan med gubben, vi hörs!

Tada..Nya året firas in med....

Publicerat: 2012-01-03
Klockan: 22:19:34
En förkylning, underbart ;-) Hoppas den inte blir värre, det räcker med att vara täppt i näsan och ha huvudvärk.

2012 har redan nu hunnit bjuda på fantastiska nyheter gällande en vän till mig :) Jag lovar- jag kommer skvallra så fort jag får göra det offentligt :)

Hade en jätte trevlig nyårsafton med Sara & Danne, nyårshelgen har varit lite sisådär med Ellie- vi var på bvc igår och fick tips om att byta ut vällingen, så nu hoppas vi att hennes lilla mage får lite lugn och ro ♥

Jaha, första inlägget för iår och fler kommer det garanterat bli ;-) Natti natt