Summa av kardemumma

Publicerat: 2009-12-30
Klockan: 22:52:22
Jaha då var det här året snart slut, jag funderar på om jag ska summera året som gått eller bara göra en "kanon & kalkon" lista?! Ska fundera under natten och återkommer imorgon :) Nattinatt♥

Hemma i Sthlm

Publicerat: 2009-12-30
Klockan: 15:50:30
Hos Familjen Nygren är jag nu, har redan hunnit med att både skratta & gråta, som vanligt när man är här :)

Har varit hemma hos pappa och fikat och snackat massa skit! Härligt att träffa mina syskon igen. Det var aldelles för länge sen nu ♥

Sorry

Publicerat: 2009-12-29
Klockan: 19:21:50
Fy va jag har varit dålig på att uppdatera *skämmes tamme faan* ;-) Har varit full rulle de senaste dagarna med Julstök, sjuklingar i huset, glada nyheter, mycket prat i telefon mm! Har varit och shoppat värsta nyårsblåsan så nu ni blir det fest :)

Känner att jag är på väg "upp" igen och hoppas inte det bara är för stunden, hoppas det håller i sig!

Idag har jag myst med älskade Trulsa hela dagen, först va vi och fikade med Sara & Janina, sen gick vi på stan lite och sen har vi varit här hemma på Lovestaigen, ätit god mat, spelat spel, Trulsa färgade mitt hår,  kacklat som bara vi kan och myst ♥

Mys

Publicerat: 2009-12-27
Klockan: 11:20:40

Ja Juldagen bjöd på massa mys då vi fick träffa våra kära vänner Sanna, Johan och deras lilla ängel Elsa! Det blev massa prat och trevligt fika, som vi har saknat er :)

Fick träffa lilla Elsa för första gången, vilket litet charmtroll. Som vi båda sa när vi gick-
 ni är verkligen fantastiska föräldrar ♥

 



Charmtrollet ligger och vilar när vi vuxna kacklar



I dom söta tofflorna som bara va liiiite för stora ;-)

Idag tänds ljusen

Publicerat: 2009-12-26
Klockan: 19:12:08

Hemma hos Fam Roos! Idag går alla våra tankar till dom vi förlorat i Tsunamin! Vi tänder ett ljus för min bäste väns mamma, bror & mormor & för min älskade mans släktingar som traiskt gick bort för 5 år sedan!



Vi tänder även ett ljus för alla andra som har förlorat någon nära ♥

Dan före och självaste Julen

Publicerat: 2009-12-24
Klockan: 18:42:22
Igår hade vi en trevlig dag med förberedelser och uppersittarkväll med Bingolotto :) Ha ha jag vet att det är pensionärsvarning men me like :)

Idag är det som ni vet Julafton :) Den började väl inte bäst då både jag och gubben vaknade upp förkylda! Fy och blä, ska det alltid va nått på julen? ha ha tittar jag tillbaka på tidigare Julaftnar så minns jag vinterkräksjukor, influensa och förkylninger :( Inge kul!

Vi kom iallafall upp lagom till Kalle och har haft en underbar eftermiddag med massa god mat, skratt och mys ♥

Härliga Dagar

Publicerat: 2009-12-23
Klockan: 11:40:21

Har varit en hel del mys de senaste dagarna! Julhandlat, ätit gott, fikat med vänner och myst :) Igår hade vi LillaJul på Looovestaigen som brukar vara årets höjdpunkt, många ställde tyvärr in iår så vi var inte så många men så trevligt vi hade :)


Lite mysstämning i köket


Niklas & Jill


Fredrik & Lisa


Älskade Trulsa & Sara


Våran Lillajul present, kruka med ananas och chokladbitar :)

Som lovat

Publicerat: 2009-12-21
Klockan: 13:16:19

Här kommer bilder av den fina julklappen jag fick av Jobbet :)

6 st superfräna kaffekoppar med teskedar :) Jätte fina, precis min stil!

Som jag skrev igår så åkte vi till Emma & Peter på en jätte trevlig fika och massa skvaller ;-)
Sen åkte jag och älsklingen förbi och köpte Thimat!
Sen hem för att klä granen, dricka lögg, kolla på film och mysa ♥

Tummen upp för gårdagen!

I LOVE MY WORK

Publicerat: 2009-12-20
Klockan: 11:39:43
Har precis kommit hem från en härlig adventsfrukost på jobbet. Åh va jag saknar att jobba och mina underbara kollegor! Vi hade det supermysigt och jag fick en jätte in julklapp :) Bild kommer :) Snacka om att träffa rätt på "lisa stil".

Nu ska vi äta lite lunch och sen bär det iväg till Emma & Peter på en fika :) Hörs sen ♥

Jag älskar oss

Publicerat: 2009-12-19
Klockan: 21:10:36

Åh va underbart att ha en "barnfri" helg med min underbara man! Han kom hem sent idag för att tåget var så jäkla försenat men när han kom hem satte vi oss vid köksbordet och pratade och pratade och pratade!

Fikade gott, sen var vi och handlade och sen hem för att bara slänga oss på sängen och prata ännu mer och bara kramas! Snacka om qualitytime, bara mysa och ta igen tid med varandra!

Har hunnit med en god middag och nu ska vi strax lägga oss i soffan under ett varmt täcke och kolla på film- det är mys ♥

Fredrik jag ÄLSKAR dig och jag älskar oss- vi är fan bäst :)

 



Egentid

Publicerat: 2009-12-18
Klockan: 23:02:48
Det har varit en bra dag idag! Jag har samlat mina tankat och tagit hand om mig själv och bara varit, det har varit jätte skönt :) Nu är det dags för mig att sova. Längtar tills imorgon ♥

Efter regn kommer sol

Publicerat: 2009-12-18
Klockan: 13:12:19
Idag har hela förmiddagen gått åt att samla och sortera tankar! Vad gjorde jag bra? vad var mindre bra? Vad ska jag göra med ditt och hur löser jag datt?!

Jag vet att jag skriver konstigt men jag kan inte förklara! Dagens tankar har varit på alla h¨ll, går inte att specificera! Idag har jag fokus på en sak- jag ska rå om mig själv :)

Hjärnsläpp

Publicerat: 2009-12-17
Klockan: 22:45:44
Nu är det lite för mycket, nej nu är det alldeles för mycket som har hänt! Är verkligen inte pigg och tyvärr går all min energi åt att va ledsen och arg! Dagen har totalt sugit musten ur mig!

Älskade Lilla tös

Publicerat: 2009-12-16
Klockan: 23:09:28

Vilken lång dag det har varit idag! Har hunnit med så JÄVULUSISKT mycket idag! Har hjälpt Ib 1 att fixa massa papper som skulle skickas in idag! Har postat alla julkort som ska ut! Pratat telefon, handlat och lagat mat!

Har rensat bland alla papper här hemma, skjutsat hit och dit, rensat i alla garderober, bland alla fotografier,saker från när vi va små, i verkstan, i garaget, rensat ut massa kläder mm. Har dessutom lassat en stor cheva full med skräp som ska på tippen, ja herrejösses va många timmar vi har hållt på!

Synd bara att allt detta har skett "osynligt" jag menar det syns ingen skillnad i hemmet, bara i förråd/garderober och garage-men det "syns" ju inte!

Nu har vi precis druckit en kopp te och ätit julknäcke med Leverpastej & rödbetssallad :) Mums! Nu kommer vi sova gött, nattinatt ♥




Bjuder på en bild på Smulan som IB redigerat :) Så fin ♥

Morgonpigg?!

Publicerat: 2009-12-16
Klockan: 10:08:17
Godmorgon skriver jag trots att jag gick upp för flera timmar sen, är redan inne på mitt andra mål mat för idag ;-) Har blivit lite ändrade rutiner i huset nu när vi har 2 Ib, måste ju upp varje morgon, men det är bra :)

Ordning och reda :) Nu ska jag strax byta om och åka till "byn" för att göra massa ärenden, hoppas jag blir klar snabbt så att jag kan få lite lugn och ro ;-) Hoppas ni får en toppendag!

Lååång dag

Publicerat: 2009-12-15
Klockan: 23:15:51
med alldeles för mycket att "ta hand om" känner mig lite matt och trött!

Tack och lov kom Emma på en härlig fikastund och en paus från allt att göra :)

Det finns en sak jag önskar nu: ett strömavbrott :) ha ha! Tänk va skönt, inge tv, inge musik, inge dator, inga telefoner- det skulle jag behöva nu! Bara vara och fylla hela mitt hem med värmande ljus ♥

Up´s and Down´s

Publicerat: 2009-12-14
Klockan: 23:19:46
Idag har det varit fullrulle men ändå Lugnt, storhandlat mat på Willys, tack och lov för deras priser, letat efter lite julklappar, fikat och julpyntat lite mer. Insåg att vi har alldeles för lite julpynt, tomtar, dukar mm!

Kanske skulle ta mig en tripp till stora metropolen där jag vet en som älskar tomtar och har massor ;-) ha ha!

Nu är det dags att sova! Känner mig helt slut och tom efter dagens Up´s and down´s!




♥Ps vill passa på att säga Grattis igen till min fina vän Emma som fick sitt 4:e barn idag :) ♥

Liten Roadtrip

Publicerat: 2009-12-13
Klockan: 21:40:44
Jag måste börja med att säga att jag var faktiskt uppe innan 07.00 imorse för att se Lucia :)

Idag har vi varit i Uppsala för att träffa Freddes föräldrar! Innan destination hamnade vi ute på "Fullerö" som jag tjatat så mycket om- vilket ställe :) Verkligen mitt mekka! Det sjukaste va att jag gick ut därifrån endast 24 kr fattigare, wow! Det var så många intryck så jag inte ens kunde shoppa :) ha ha!

Vi hade e trevlig dag med Fredriks familj, pratade massa och fikade! Åkte därifrån och det väntade en lång resa hem, oväder och ombyggnationer!

Nu kollar vi på solstorm och tar det lugnt!

Fantastisk dag

Publicerat: 2009-12-12
Klockan: 22:28:20

Idag har det verkligen varit en underbar dag! Det började snöa-stora flingor alldeles lagom till att Älskade Trulsa & Fam Nygren tittade hit på besök! Bjöds först på massa kramar, skvaller och sen massa gott fika, som jag bakat ;-)

Tittade på VM-finalen och sen blev det lite Twilight oxå :) Åt en god middag, det var Pitabröd med alla möjliga grönsaker, tacofärs, ost och creme fraish. Gott!

Mysigt att få lite egentid och få "skvallra" av sig med alla dessa fantastiska människor, vi älskar er-ni är guld värda ♥

Kusin vitamin smaskade på mina havrekakor och sa- me like :) Krävde receptet nerskrivet på bloggen, här kommer det :)

 

Havrekakor med nougat


7 dl havregryn


2 dl socker


300 g smör


2 tsk bakpulver


*250 g nougat till garnering


Gör så här;

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda alla indrigienser och platta ut i en panna med bakplåtspapper på! Grädda i 8-10 min i 175°

Hyvla nougaten över den varma kakan så den smälter och "dra sedan ut nougaten" i ett jämnt lager! Låt svalna lite, skär sedan i rutor och förvara kallt.

♥  ♥  ♥  ♥

Nypans Snöbollar ;-)

200 g vit choklad

2 1/2 dl kokos

1 citron

Gör så här;

Smält chokladen, häll i kokos, häll i citron (efter smak).
Rulla till små bollar och rulla sedan i kokos, klart :) Förvaras svalt

Nervösa

Publicerat: 2009-12-12
Klockan: 11:52:50
ja lite nervösa är vi idag i metropolen då vi väntar finbesök :) Älskade Trulsa och familjen Nygren kommer på adventsfika inom en timme :) Kul jul :) ha ha! Puss

Sömnen

Publicerat: 2009-12-11
Klockan: 23:08:38
kommer det inte va nå fel på inatt då jag kommer somna med ett leende på läpparna :) Bra jobbat Erik- du äger :)

Fredagsmys

Publicerat: 2009-12-11
Klockan: 20:20:27
Har varit en ganska lugn och skön dag idag! Fixat och donat lite, städat, handlat, tvättat mm

Pratade länge och "tog igen lite tid" med kära Sanna, vi hade massa att prata om ;-) Åt en underbar middag tillsammans- Lövbiffsgryta med Ris! Och nu är vi självklart bänkade framför Idooooool, och jag hejas självklart på Erik :) Spännande ikväll- vilken inledning!

Imorgon väntar finbesök, lääääängtar ♥

Årets julbak

Publicerat: 2009-12-11
Klockan: 12:39:49

Ja igår julbakades det på Looovestaigen :) Jag fick ett ryck och ville sätta igång! Var dock super trött efter, men det var det värt ;-)

Bakade goda Saffransbullar



Och nytt för i år- snöbollar :)

Bakade även havre/nougatkakor. Sen lagade jag middag på det och hann därför inte med allt jag skulle baka!
To be continued...

Expressfika?

Publicerat: 2009-12-10
Klockan: 11:07:45
Det är ett poplärt uttryck speciellt i metropolen ;-)

Här i lilla metropolen väntar nu en Expressfika, med Emma :) hörs sen ♥

a little cop of te

Publicerat: 2009-12-09
Klockan: 22:17:09
Nu är dagen avslutad snart- blir en kopp te som avslutning :)

Det har varit en lång dag och jag har varit så himla trött! Heeeeela dagen, tyvärr mina älskade vänner och familj men ni får stå ut med Lisa aka Trötter ;-) ett tag framöver iallafall!

Home sweet home

Publicerat: 2009-12-09
Klockan: 10:50:58
Nu är jag hemma och fått "landa" lite efter lördag natt på lassarettet och 10 h på måndagen! Jag är väldigt trött och påvärkad av smärtan men för övrigt ser allt ut som det ska :)

Kika gärna in på min andra blogg som handlar mer om tiden efter Op www.jagienannankropp.bloggplatsen.se brukar vara liiite flitigare att uppdatera om vad som händer där!

Näväl nu är det återhämtning som gäller! Ska bli kul att hitta tillbaka till mig själv :)

Fan

Publicerat: 2009-12-06
Klockan: 11:32:00
Jag börjar bli så trött på det här!

Fick åka in på akuten inatt med sånna smärtor i magen att det var olidligt! Dom ville lägga in mig igen- jag har förhöjda infektionsvärden och sänkan. Jag bönade och bad om att å åka hem- fick tjata det till mig och dom kan ju inte tvinga mig!

Fan va dum man e! Jag skulle lägga in mig själv, fick besked om att om jag fick feber idag va det ambulans in som gällde. Om jag inte fick feber idag skulle jag komma på måndag morgon och då blir jag antagligen inlagd igen! Men det får jag ta för nu orkar jag inge mer!

Gick och la mig 06.00 imorse, trött som fan! Nu ska jag sova några timmar! Jag vet att det är många av mina nära och kära som läser bloggen- ville bara berätta för jag klarar inte av att ringa runt igen! Puss ♥

Jag får åka hem idag

Publicerat: 2009-12-05
Klockan: 11:17:34
Äntligen, idag får jag åka hem :) Blodprovet såg stabilt ut så nu lämnar jag snart detta ställe :) Skönt att komma hem och skönt att jag mår okej! Hörs hemma sen ♥

Envisa jag

Publicerat: 2009-12-04
Klockan: 14:15:55
Ligger i sängen och är trött, men har världens bästa sällskap- min man är här :)

Känner mig lite piggare idag, väntar på att doktorns ska komma- jag vill hem, men han vill att jag är kvar! Vi får disskutera saken, för hem vill jag :) 

Snabbt igen

Publicerat: 2009-12-03
Klockan: 21:33:25
Halloj kära blogg! Jag har inte glömt bort er- bara trött för att blogga!

Idag har jag fått 3 l blod, min kropp hade tappat så mycket! Men erfter blodpåsarna kände jag mig mycket bättre :) Haft besök av älskade Trulsa idag, och nu på kvällen kom Trollet med sötaste kortet och "bulan" bild kommer :) Nu ska jag sova- imorgon hoppas jag jag får åka hem! Puss

Några snabba ord

Publicerat: 2009-12-02
Klockan: 20:31:54
till mina kära bloggläsare!

Jag är vaken och jag mår okej, är väldigt trött då jag har haft lite lågt blodvärde- men jag är här :) Dock totalt överkörd och blå! men jag är här!

Nu ska jag sova! Hörs imorgon! Puss ♥